Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Θανάσης Νταβλούρος: Συντονισμένη δράση για το ΠΓΝΠ









Την αναγκαιότητα συντονισμένης δράσης για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ορθώνονται ώστε να καταστεί δυνατή από το Περιφερειακό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών η προμήθεια απαραίτητου, σύγχρονου, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, επεσήμανε ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νταβλούρος στη διάρκεια σύσκεψης των φορέων που συγκάλεσε το σωματείο εργαζόμενων του ιδρύματος.

Παράλληλα, ο κ. Νταβλούρος τόνισε ότι επιβάλλεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξασφαλίσει σε πρώτη φάση μέσα από τους πόρους του ΕΣΠΑ την προμήθεια μαγνητικού και αξονικού τομογράφου, ψηφιακού ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος και γραμμικού επιταχυντή, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο σηκώνει σήμερα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες το μεγαλύτερο βάρος στην παροχή υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Νταβλούρος πρότεινε, εάν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δέκα ημερών η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πετύχει την απεμπλοκή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που εντοπίζονται μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, να υπάρξει κοινή παρέμβαση των βουλευτών της Αχαϊας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

"Πρέπει να δράσουμε συλλογικά, να κινηθούμε συντονισμένα και να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλιστεί στο εγγύς μέλλον ο απαραίτητος για το νοσοκομείο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και να μην δώσουμε έδαφος σε αγκυλώσεις και σκέψεις περί τυχόν εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων στον κρίσιμο τομέα της υγείας πίσω από μια πιθανή κωλυσυεργία" δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Νταβλούρος, υπογραμμίζοντας και τα εξής: "Είναι προς τιμήν των εργαζομένων του νοσοκομείου που αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο δεν εγείρουν συνδικαλιστικά αιτήματα, αλλά προτάσσουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το πολύπαθο Περιφερειακό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών λειτουργεί σήμερα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι βιώνουν και αυτοί μέσα από την μείωση των αποδοχών τους την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα".

PELOP.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου