Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, στον Real FM

Συνέντευξη Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, στον Real FM.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έδωσε σήμερα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FM.

Σε ερώτημα για το Άσυλο Ανιάτων ο κ. Υπουργός είπε ότι «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα και είχαμε ασχοληθεί με το Άσυλο Ανιάτων, προτού συμβεί το περιστατικό με τη ΔΕΗ. Και όταν λέω «είχαμε ασχοληθεί», εννοώ προς την κατεύθυνση του ΕΟΠΥΥ. Να δούμε τι δυνατότητες χρηματοδότησης προς το άσυλο υπάρχουν εκ μέρους μας.

Δεν είναι, όμως, ακριβώς όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, διότι ο τομέας της πρόνοιας είναι ένας τομέας ο οποίος χρηματοδοτείται και από τον ιδιωτικό τομέα, από δωρεές, χορηγίες και από το δημόσιο με τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν.

Πάντως, εξήντλησε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ τη δυνατότητα την οποία είχε να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να ενισχυθούν οι λειτουργικές δυνατότητες του ασύλου. Μάλιστα τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα έχω ορίσει σύσκεψη στο γραφείο μου, όπου θα συμμετάσχουν η Διοίκηση του ασύλου, ο ΕΟΠΥΥ και υπηρεσιακοί παράγοντες για να δούμε μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας η οποία ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας πλέον, τι δυνατότητες υπάρχουν. Σας βεβαιώνω, όπως επίσης τις ακροάτριες και τους ακροατές, ότι θα τις εξαντλήσουμε όλες, για να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Αναφορά υπήρξε και στον ΕΟΠΥΥ, όπου ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «Αυτό το οποίο συμβαίνει, είναι ότι η ενοποίηση των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ συνοδεύεται και από προβλήματα του παρελθόντος. Πρόκειται για μια σύνθετη κατάσταση:

Υπάρχουν βάρη των Ταμείων τα οποία συνενώθηκαν, έχει αυξηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό ο αριθμός των ασφαλισμένων, συμμετέχει και ο ΟΓΑ, οι αγρότες μας, έχουμε φτάσει στο 90 με 95% των ασφαλισμένων να καλύπτονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ, είναι η ύφεση η οποία ταλανίζει την ελληνική οικονομία και έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την ικανότητα των Ελλήνων πολιτών, των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Oπότε πρόκειται για μια διαρκή καθημερινή σκληρή μάχη να συγκεντρωθούν αυτοί οι πόροι να διοχετευτούν εν συνεχεία στον ΕΟΠΥΥ ο οποίος εξασφαλίζει έτσι τη χρηματοδοτική του ικανότητα ώστε να μπορεί να πληρώνει».


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου