Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΙΠΥ: 20 07 2012 Έγγραφο στους Πολιτικούς Αρχηγούς



Αθήνα, 20/07/2012

Προς
Πρωθυπουργό και Πρόεδρο Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά Αρ. Πρωτ. : 75
Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Πρόεδρο ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Φώτη Κουβέλη

Κοινοποίηση
Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Αλέξη Τσίπρα
Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο
Γεν. Γραμματέας Κ.Κ.Ε., κα Αλέκα Παπαρήγα
Η συμπεριφορά του κράτους προς τους πολίτες

Κύριε Πρόεδρε,

Εκπροσωπούμε τους εργαστηριακούς γιατρούς όλης της χώρας και θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την θλίψη και αγανάκτηση μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το Ελληνικό Κράτος το οποίο κυβερνάτε
Έχουμε πρόσφατα υπογράψει σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την συμβατική υποχρέωση να καταβάλλει εντός 45 ημερών το 90 % των οφειλομένων για τις διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούμε στους 9.500.000 ασφαλισμένους Έλληνες.
Πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας ότι από τις αμοιβές αυτές εκτός από την αγορά και εξόφληση αναλωσίμων καταβάλλονται οι μισθοί , οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων , αλλά και οι φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις στις ΔΕΚΟ.
Το κράτος αυτό φέρεται αντισυμβατικά και καθυστερεί συστηματικά την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του με αποτέλεσμα τα συσσωρεμένα του χρέη να αγγίζουν ύψη δισεκατομμυρίων ευρώ και να οδηγούν τα ιατρεία μας σε χρεοκοπία και τους 7000 εργαζόμενους και 3000 εργαστηριακούς γιατρούς στην ανεργία .
Αν αυτή η αντισυμβατική συμπεριφορά σε καθυστέρηση πληρωμών γινόταν από οποιονδήποτε Έλληνα φορολογούμενο, εκτός από τις προσαυξήσεις προβλέπονται και σχετικές ποινικές διώξεις.
Το κράτος που προφανώς δεν υπάγεται στις συνταγματικές δεσμεύσεις και νομοθετικούς περιορισμούς μπορεί να αυθαιρετεί στις σχέσεις με τους πολίτες του, έχοντας εξασφαλίσει και το ατιμώρητο για τις παραλήψεις του αυτές, από τη δικαστική εξουσία.
Είναι απορία για εμάς τους γιατρούς που δεν είμαστε νομικοί, το όριο της καταστρατήγησης κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας από την οργανωμένη πολιτεία που φθάνει να διώκει ποινικά τους οφειλέτες της όταν στους ίδιους, η ίδια πολιτεία οφείλει πολλαπλάσια παραβαίνοντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει τουλάχιστον σε συμψηφισμό τους, που θα μείωνε με μία λογιστική πράξη και τα οφειλόμενα και τα διεκδικούμενα και για τα δύο μέρη.
Για την ενημέρωσή σας μόνο, σας γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχουν διαγνωστικά εργαστήρια που τους έχει κοπεί το ρεύμα , το τηλέφωνο και οι προμηθευτές αρνούνται να τους παραδώσουν εμπορεύματα .
Επειδή επιμένουμε να κατοικούμε στη χώρα αυτή και δεν έχουμε την πρόθεση να την εγκαταλείψουμε, παρακαλούμε να έχουμε τις απόψεις σας τις οποίες εκ των προτέρων σας λέμε ότι θα τις φιλοξενήσουμε στην ιστοσελίδα μας.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Λ. Αναγνώστου Ι. Κλεινάκης



- Posted using BlogPress from my iPad

2 σχόλια:

  1. Με κυριλέ έγγραφα που δεν ασκούν καμμιά απολύτως πίεση στους κωφευοντες πολιτικούς μας δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι έχετε αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ιατρικός κόσμος της χώρας?? Είναι αδιανόητο επί 6 μήνου του 2012 και επί σειρά ετών να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες που δεν αμοίβονται. Εάν ο κ Βουδούρης μείνει απλήρωτος για κανα μήνα θα ουρλιάξει. Οι γραμματείς και το διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ -που δεν έχουν και κανένα φόρτο εργασίας τεράστιο- θα ανέβαινε στα κεραμίδια. Για να μη μιλήσουμε για άλλους δημόσιους υπαλλήλους (πχ δασκάλους - καθηγητές) που 6 μήνες το χρόνο κάθονται. ΟΛΟΙ αυτοί πληρώνονται ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ από τους φόρους των γιατρών που μένουν απλήρωτοι. Γι αυτό ο ιατρικός κόσμος επιβάλλεται ενωμένος ΠΑΝΤΟΥ (ΕΣΥ, ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ) να κάνει κινητοποιήσεις που θα τους μείνουν αλησμόνητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή