Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θετικός ο Σόιμπλε στη διαγραφή του χρέους από το 2015


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο μίας νέας διαγραφής του ελληνικού χρέους, σε μία ένδειξη ότι το Βερολίνο χαλαρώνει τη στάση του προς την Αθήνα, μία ημέρα μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Dow Jones Newswires, ο Σόιμπλε θέτει, ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται στη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στο Παρίσι και στις οποίες συμμετείχαν Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, να είναι θετικός στο ενδεχόμενο της διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα, σήμερα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με μαρτυρία του χριστανοδημοκράτη βουλευτή Μίχαελ Φουκς, ο οποίος συμμετείχε στην πρωινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU από τον υπουργό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου