Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τώρα μας λένε για τις 26 Νοεμβρίου για τη δόση των 31 δισ. € – Παίζουν με τα νεύρα μας


Κρίση μεγάλων διαστάσεων, με απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις, απειλεί την κυβέρνηση εξαιτίας τόσο της συνεχιζόμενης αναβολής της εκταμίευσης της δόσης των 31 δισ. € αλλά και των εσωτερικών τριγμών σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο, από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν με πιο αδύναμο πυλώνα αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να καταρρέει κάτω από την πίεση που ασκούν στο κόμμα οι ομαδικές αποδράσεις βουλευτών του.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το Bloomeberg Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε πως δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου όπως εκτιμόταν αρχικά αλλά αντίθετα αυτή μεταφέρεται για τις 26 Νοεμβρίου και βλέπουμε…

«Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου δεν θα λάβει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζοντας μάλιστα πως η 26 Νοεμβρίου είναι «μια πιθανή ημερομηνία»(!) για να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών την εκταμίευση της δόσης. "Μια πιθανή ημερομηνία" δηλαδή με άλλα λόγια, τη στιγμή που η ελληνική Οικονομια βρίσκεται σε κατάσταση ολικής πια κατάρρευσης, ο Ευρπωαίος αυτός αξιωματούχος λέει σε "χαλαρό" στυλ, ότι μπορεί να πάρουμε απόφαση στις 26 Νομεμβρίου μπορεί όμως και όχι!

«Οι υπουργοί οικονομικών μπορεί να μην πάρουν την απόφαση που θα ξεκλειδώνει κεφάλαια για την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου καθώς αναμένεται ακόμα η πλήρης έκθεση της τρόικα για την χώρα, σε συνδυασμό με τους όρους της διάσωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά

Τόσο η τελευταία αυτή δήλωση του αξιωματούχου της ΕΕ όσο και αυτή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νωρίτερα δηλώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί απόφαση την επόμενη εβδομάδα, έχουν προκαλέσει «νευρικό κλονισμό» στα κυβερνητικά στελέχη και δη του οικονομικού επιτελείου, καθώς βρίσκονται πλέον και απροκάλυπτα ενός νέου πολέμου πιέσεων από την ΕΕ και το σκληρό πυρήνας; τη Γερμανία.

Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα για το κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να είναι κατακλυσμιαίες εάν η δόση όχι απλά καθυστερήσει, όπως τώρα ελπίζουν αλλά ουσιαστικά γίνει άπιαστο «όνειρο». Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να σημαίνουν πτώση του κυβερνητικού σχηματισμού και προκήρυξη νέων εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο κιόλας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου