Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ : ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΛΙΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟ E-DAPY


Προς τα μέλη του Συλλόγου μας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας έχει κοινοποιηθεί ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ που αφορά την καταχώρηση των ληξιπρόθεσμων παλιών χρεών των πρώην ταμείων στο e-dapy. Συνημμένο θα βρείτε οδηγό υποβολής των καταγραφών των παλιών ταμείων.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα ακόλουθα:

1. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στις διευθύνσεις των πρώην ταμείων και να παραλάβετε αντίγραφο της ατομικής σας καρτέλας, όπου θα αναγράφονται τα αιτούμενα ποσά και οι αριθμοί πρωτοκόλλου της υποβολής. Στην κατάσταση πρέπει να αναγράφονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπολειπόμενου 10% για τους μήνες κατά τους οποίους αποπληρώθηκε το 90% των δεδουλευμένων, μετά από τη διενέργεια του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου. Τα ποσά αυτά που αφορούν την οφειλή του 10%, θα πρέπει να καταγραφούν στο e-dapy ως ξεχωριστή εγγραφή.

2. Στη φόρμα υποβολής, θα παραλείψετε να καταγράψετε αριθμό ΑΠΥ για ποσά για τα οποία δεν έχετε εκδώσει αντίστοιχο παραστατικό, βάσει της διάταξης του άρθρου 19 παρ. 22 του Ν. 3842/2010, σχετικά με τη δυνατότητα να μην προ-εκδίδονται παραστατικά για απαιτήσεις από το Δημόσιο.

3. Στη φόρμα υποβολής, θα παραλείψετε να καταγράψετε αριθμό πρωτοκόλλου όπου δεν έχετε αντίστοιχη καταγραφή από τα ταμεία.

4. Οι πιστοποιημένοι αλλά μη συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αναμένουν επίσημη απάντηση από τη διοίκηση του οργανισμού για τον τρόπο υποβολής των καταστάσεων των δεδουλευμένων τους. Εναλλακτικά θα μπορούν να απευθύνουν αίτημα έκδοσης κωδικού στο e-dapy στο e-mail: edapy@eopyy.gov.gr.

5. Έχει αποσταλεί επιστολή του ΙΣΠ στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για περαιτέρω διευκρινίσεις επί της υποβολής.

6. Έχουν σταλεί επιστολές προς τα ταμεία για την ταχεία εξυπηρέτηση των αιτημάτων έκδοσης αναλυτικής καρτέλας των δεδουλευμένων των μελών του ΙΣΠ. 

Τονίζεται ότι αυτή η διαδικασία εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ έχει την έννοια της απλής καταγραφής για «ενδεχόμενη πληρωμή» και δεν αίρει τη νομική διαδικασία στην οποία έχουν καταφύγει πολλοί συνάδελφοι κατά των ασφαλιστικών ταμείων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Σωτηρούδης   Ανδρέας Μαζαράκης


1 σχόλιο:

  1. Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιός είναι ο λόγος που μας ζητάνε να κάνουμε όλη αυτή την διαδικασία. Αφού ο καθένας μας θα πάρει τα στοιχεία από τα αντίστοιχα ταμεία, γιατί δεν το κάνει ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ. Μηχανογραφικά είναι πανεύκολο να τραβήξει στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή και να τα ενσωματώσει στα δικά του προγράμματα. Φοβούνται μη χαθούν τα στικάκια ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή