Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Απειλή άτακτης χρεοκοπίας


Σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβεβαιώνοντας πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει «την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση», ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως «κάναμε πολλά, σηκώσαμε πολλά βάρη και μείναμε όρθιοι.

Γι' αυτό είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν». Άλλωστε, είπε, «ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση. Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει κάτι διαφορετικό. Κι αν είπε, αυτό οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ».

«Πολλοί λιποψυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, πολλοί μπορεί να το επιδιώκουν κιόλας. Η κυβέρνηση όμως θα επιτελέσει το έργο της (…) Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου