Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Γιατροί: Θα καταργήσουμε στην πράξη τη συνταγογράφηση με δραστική!



Δε σκοπεύουν οι ιδιώτες γιατροί να ακολουθήσουν το μέτρο της συνταγογράφησης μόνο με δραστική ουσία το οποίο θεωρούν καταστροφικό αλλά και επικίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Τι θα κάνουν;

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας: «Ο Ιατρικός Κόσμος δε θα ακολουθήσει τις αντιδεοντολογικές και αντιεπιστημονικές αποφάσεις που θέτουν την ταφόπλακα στο καταρρέον σύστημα υγείας».

Οι γιατροί που πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το βράδυ της Τετάρτης έξω από τη Βουλή μαζί με χιλιάδες άλλους συγκεντρωμένους, επισημαίνουν ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις είναι ακρωτηριαστικες για την υγεία των πολιτών και ειδικά η χορήγηση θεραπευτικής αγωγής μέσω αποκλειστικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας, η απελευθέρωση της άσκησης της ιατρικής, η επιβολή πληρωμής από τους ασφαλισμένους του ενός ευρώ ανά συνταγή και των εικοσιπέντε ευρώ ανά νοσηλεία στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και πολλές άλλες

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Καταδικάζουμε δημόσια κάθε προσπάθεια μετάθεσης ευθύνης της φαρμακευτικής αγωγής σε μη γιατρούς που θέτει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Η αλλαγή του σκευάσματος, από τρίτους, εκτός του θεράποντος γιατρού, μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για την αποτυχία του θεραπευτικού σχήματος και για τη ζωή του ασθενή.

Δε θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε απόπειρα αντιποίησης του Ιατρικού Επαγγέλματος, από όπου αυτή και αν προέρχεται, και αν ψηφιστεί τελικά το συγκεκριμένο μέτρο, ο κάθε θεράπων γιατρός θα το καταργήσει στην πράξη, προστατεύοντας πρώτα από όλα τη ζωή του ασθενή του.»

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου