Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Εντάσσεται το ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ;


Η έλλειψη ρητής αναφοράς στο Μνημόνιο 3 για ένταξη του ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ) στο ΕΟΠΥΥ δημιούργησε την εντύπωση πως αποφεύχθηκε η απαλλοτρίωση του ασφαλιστικού μας φορέα.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχει αναφορά στο Μνημόνιο, η οποία είναι περίπλοκη και διέλαθε της προσοχής ακόμη και έμπειρων δημοσιογράφων με αποτέλεσμα να γραφτεί ευρέως στον τύπο ότι «γλυτώνουν τα Ταμεία γιατρών δικηγόρων, δημοσιογράφων και μηχανικών».

Η επίμαχη διάταξη είναι η εξής:

ΙΒ. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΒ1. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΟΠΥΥ

1. α…………..

β. Η παράγραφος 14 του άρθρου 44 του ν. 4075/2012 (Α΄ 89) και κάθε διοικητική πράξη που εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση της διάταξης αυτής καταργούνται από τη δημοσίευση του παρόντος.

Επομένως από την ημερομηνία δημοσίευσης του Μνημονίου 3 το ΤΣΑΥ και ο ΕΤΑΑ εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα καταβροχθίσει τα αποθεματικά τους για να πάρει παράταση ζωής λίγων μηνών. Οι σαχλαμάρες Στουρνάρα περί ισότητας όλων των ελλήνων λόγω της ένταξής τους στο τέρας-ΕΟΠΥΥ αποτελούν γελοιότητες τεχνοκράτη της κακιάς ώρας.
Δημήτρης Βαρνάβας

1 σχόλιο:

  1. Το ξέρετε ότι δεν υπάρχει φαρμακείο στην Ελλάδα που να δέχεται τσαυ?ξερετε τι σημαίνει αυτό για τους ασφαλισμένους που πληρώνουν εισφορές ? για αποθεματικά μιλάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή