Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Σχετικά με την Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση-Διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά

Πειραιάς, 15-11-2012

Α.Π. 3263

Προς

τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Προς ενημέρωση σας και για κοινό αγώνα, σας γνωστοποιούμε την Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση-Διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία αποτελεί τη δεύτερη στη σειρά εκ μέρους τους και απάντηση σε δική μας.

Ο λόγος για τον οποίο σας γνωστοποιούμε το περιεχόμενο της ως άνω δήλωσης δεν είναι ότι αφορά τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, αλλά γιατί αμφισβητεί τα έννομα συμφέροντα όλων των ιατρών της χώρας, οι οποίοι μετά από μακροχρόνιες σπουδές και διοικητικές διαδικασίες (Πτυχίο, Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, Ειδικότητα, Άδειες λειτουργίας ιατρείων και Διαγνωστικών εργαστηρίων, διορισμοί μετά από Συμβούλια Κρίσης στο ΕΣΥ κλπ.), αγωνίζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες οικονομικές και επιστημονικές συνθήκες.

Θεωρούμε ότι τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όσο και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας τέτοιες έγγραφες δηλώσεις και νουθεσίες δεν πρέπει να τις επιτρέψουμε, όπως και στο παρελθόν κατ΄ εξακολούθηση έχουμε όλοι πάρει θέσεις ! Πρέπει να προστατεύσουμε -όπως συμβαίνει παγκοσμίως- την Δημόσια Υγεία και το έργο του Ιατρού, που είναι θεσμοθετημένο με όρους και κανόνες. Την μεθοδολογία τέτοιων τακτικών δεν θα την ακολουθήσουμε. Απαντήσαμε ως έπρεπε στην πρώτη Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση-Διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά. Όλα τα άλλα τα θεωρούμε «αδυναμία» και προσπάθεια επιβολής θέσεων που χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται. Προς όλους γνωστοποιούμε ότι από τούδε και στο εξής θα εφαρμόσουμε την Ιατρική Νομοθεσία, η οποία ισχύει τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκοσμίως.

Η ανοχή πρέπει να τελειώσει σήμερα !

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ            ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου