Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΠ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ



Κύριε Πρόεδρε,

Κατ’ αρχάς σας ευχόμαστε καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσης του Οργανισμού του οποίου προΐστασθε.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, που αφορά στην καταχώριση των παλιών χρεών των πρώην ταμείων έχει δημιουργήσει πολλαπλά ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία καταγραφής των παλιών χρεών των πρώην ταμείων :

α) Θα πρέπει να δρομολογηθεί μία διαδικασία για την καταγραφή των δεδουλευμένων για τους πιστοποιημένους αλλά μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υγείας. Οι συγκεκριμένοι πάροχοι δεν έχουν κωδικό για το e-dapy και άρα δεν έχουν δυνατότητα καταχώρησης των απαιτήσεων τους.

β) Οι Ιατροί δεν έχουν μπει στη διαδικασία να εκδώσουν ΑΠΥ σε κάποια ταμεία (π.χ. ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, κλπ) μετά και από υπόδειξη των συγκεκριμένων ταμείων, αλλά και δυνάμει της διάταξης του άρθρου 19 παρ. 22 του Ν. 3842/2010. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνεται δεκτή η καταχώρηση μόνο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβολής της αναλυτικής μηνιαίας κατάστασης.

γ) Πώς θα αποτυπωθεί ηλεκτρονικά στη φόρμα του e-dapy, η ληξιπρόθεσμη απαίτηση των παρόχων για το υπολειπόμενο 10% της εκκαθάρισης των παλιών ταμείων; δ) Πώς θα αποτυπωθεί η ληξιπρόθεσμη απαίτηση για ταμεία που δεν αναγράφονται στη φόρμα όπως το ΤΥΔΚΥ ή οι διαφορετικοί κλάδοι του ΕΤΑΑ, κλπ;

ε) Πώς θα αποτυπωθούν εν τοις πράγμασι οι απαιτήσεις των ιατρών από ταμεία που λόγω έλλειψης μηχανοργάνωσης αδυνατούν να χορηγήσουν βεβαιώσεις υποβολών (πχ ΕΤΑΑ ή το ΝΑΤ);

Εν αναμονή επίσημων διευκρινίσεων,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Απόστολος Σωτηρούδης  Ανδρέας Μαζαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου