Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πληρώθηκαν λίγα, οργανώνουν πολλά! Προς κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί



Ένα …τυράκι φαίνεται ότι επιχείρησε να δώσει η κυβέρνηση στους φαρμακοποιούς λίγο πριν ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή και προβλέπουν μεταξύ άλλων rebate 5% (εκπτώσεις) για κάθε φάρμακο που πούλησαν αναδρομικά από τις αρχές του έτους. Τους αποπλήρωσε τον Ιούλιο και αναμένεται και ο Αύγουστος. Ωστόσο εκείνοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις. Τι θα κάνουν

Πληρωθήκαν λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων το 33% του υπολοίπου που τους οφείλονταν από τον Ιούλιο οι φαρμακοποιοί ενώ ο μήνας αναμένεται να εξοφληθεί πλήρως έως αύριο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα 30 εκατ. για την πληρωμή Αυγούστου και ετοιμάζεται ένταλμα 120 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέχρι 15 Νοεμβρίου.

Παρ αυτά τα χρήματα αυτά δε φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδια του κλάδου.
Σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν νέες κινητοποιήσεις που μπορεί να είναι και διαρκείας.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος προαναγγέλλει σκληρές κινητοποιήσεις που θα είναι κλιμακούμενες με σκοπό την “ανατροπή του μνημονίου”. Γι αυτό άλλωστε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως το Σάββατο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας τη Δευτέρα.

Μάλιστα ο Κ.Λουράντος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα φαρμακεία να βάλουν λουκέτα ακόμη και για πολλές ημέρες ενώ σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα κοπεί και πάλι η πίστωση προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

1 σχόλιο:

  1. Αρχίζουν κινητοποιήσεις οι Φαρμακοποιοί που τους πληρώνουν τακτικότατα. Αντίθετα οι γιατροί που έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος μήνες και διαβιούν κάτω από συνθήκες οριακές ούτε που ακούγονται. Για την ακρίβεια οι "ηγεσίες τους" ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και δεν συμμαζεύεται, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Η ντροπή χρεώνεται στο υπουργείο και στον ΕΟΠΥΥ για την άθλια τακτική τους, η μομφή, όμως, στους ιατρικούς συλλόγους που ούτε διανοούνται να διεκδικήσουν τα δίκαια των γιατρών ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή