Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Απάνθρωπο: Πετούν έξω από το ΕΣΥ τους ανασφάλιστους!



Σε εποχή μνημονίου το βλέπουμε κι αυτό. Σε πολλά νοσοκομεία της χώρας δε νοσηλεύουν ασθενείς που δεν έχουν ασφάλιση. Έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς.

Φτερά έχει κάνει πλέον οριστικά το περιβόητο κράτος πρόνοιας καθώς πια τα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται να αρνούνται να νοσηλεύσουν όσους ασθενείς δε διαθέτουν ασφάλιση, φαινόμενο που δεν προέκυψε φυσικά τυχαία αλλά εξαιτίας της κρίσης.
Όπως καταγγέλλουν πολλοί γιατροί διοικήσεις νοσοκομείων έχουν δώσει εντολή να μην γίνονται εισαγωγές ασθενών αν δε διαθέτουν ασφάλιση, όσο άρρωστοι κι αν είναι.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η τακτική είναι “ή πληρώνεις ή δεν μπαίνεις”!
Όπως σημειώνουν και τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ): “Δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία ή την ανθρώπινη ζωή, και δίνονται εντολές να μην εισάγονται στα νοσοκομεία ασθενείς ανασφάλιστοι, εάν δεν έχουν να πληρώσουν”.

Οι γιατροί τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν την ιατρική τους βοήθεια σε κάθε άρρωστο έστω κι αν δε διαθέτει καμία ασφάλιση. “Αυτό αποτελεί συνταγματική εκτροπή και δεν θα υπακούσουμε.
Ο γιατρός υπακούει στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και θα συνεχίσουμε να περιθάλπουμε τον άρρωστο ανεξάρτητα από το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία και την οικονομική του κατάσταση”.

Την απόφαση αυτή καλούνται από την ΕΙΝΑΠ να ακολουθήσουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου