Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θύελλα για τα «εισιτήρια» στα νοσοκομεία! Πόσα θα πληρώνουμε τελικά για να μπούμε στο ΕΣΥ;



Οι εμπνεύσεις των κυβερνώντων για να εισπράξουν ακόμη και τα τελευταία ευρώ από τους Έλληνες ασθενείς γίνονται όλο και πιο ευφάνταστες αφού μετά την αύξηση συμμετοχής για τη νοσηλεία βάζουν και εισιτήριο για να μπούμε στα νοσοκομεία. Διαβάστε όλες τις νέες επιβαρύνσεις αλλά και τις αντιδράσεις των γιατρών.

Ένα εισιτήριο 25 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουμε μόνο για να μπούμε στα νοσοκομεία από το 2014, εάν τα υπόλοιπα μέτρα για την περιστολή των δαπανών στο ΕΣΥ δεν …πιάσουν.

Φυσικά πρόκειται για ένα ποσό που είναι ανεξάρτητο από το τι θα πληρώνουμε για την ίδια τη νοσηλεία και τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Είναι ένα νέο χαράτσι που εισηγήθηκε στην τρόικα ένας εκ των εμπειρογνωμόνων και οι τροϊκανοί έσπευσαν φυσικά να το υιοθετήσουν. Ένα χαράτσι που έρχεται και δένει με την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκου που θα πρέπει επίσης να καταβάλλουμε στο μέλλον για να …ενισχύσουμε με δικούς μας πόρους το σύστημα.

Βέβαια οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά ποιος μπορεί πια να εμπιστευτεί τις δεσμεύσεις…
Οι ιδιώτες γιατροί πάντως μιλούν για ταφόπλακα του συστήματος που έρχεται με τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και θα διαρκέσουν έως το 2016.
Άλλωστε εκτιμούν ότι πια η ζωή των ασθενών παίζεται «κορώνα-γράμματα».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας: «Εξακολουθεί να μεταχειρίζεται του ασφαλισμένους ως «οικονομικά υποζύγια» επιβαρύνοντας επιπλέον στις άδειες τσέπες τους 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο παρά τα αμέτρητα χαράτσια που έχουν προηγηθεί. Έτσι τους φορτώνει την ανικανότητα της επίσημης πολιτείας να προστατέψει την υγεία του».

Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου