Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Από έρευνα του ΙΣΑ προέκυψε ότι κανένα εμβόλιο δεν έχει διατεθεί για τους ανασφάλιστους πολίτες στα Κέντρα Υγείας και στους Δήμους παρά τους ανακριβείς ισχυρισμούς της κας Σκοπούλη

Κανένα εμβόλιο για τους ανασφάλιστους πολίτες δεν διαθέτουν τα Δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Δημοτικά πολυιατρεία. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες μεταξύ των οποίων είναι χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο εμβολιασμό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά τις δηλώσεις της Υφυπουργού περί διάθεσης εμβολίων σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας της χώρας και σε όλους τους Δήμους, προέβη σε δειγματοληπτική έρευνα για να διαπιστωθεί τελικά ότι υπάρχει παντελής έλλειψη εμβολίων. Όπως ενημερωθήκαμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ. 

Ερωτηματικά προκαλεί η εμμονή της Υφυπουργού Υγείας να παραπλανεί την κοινή γνώμη ισχυριζόμενη την επάρκεια εμβολίων για ανασφάλιστους πολίτες σε δήμους, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ενώ ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, δήμαρχοι, Κέντρα Υγείας και πολίτες καταγγέλλουν την έλλειψη εμβολίων .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί την Υφυπουργό να μας προσδιορίσει συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις δημοτικές δομές που διαθέτουν εμβόλια για ανασφάλιστους. Επίσης, αναμένουμε όπως μας ενημερώσει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για τη δημόσια Υγεία.

Η δημόσια Υγεία αποτελεί σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή επικοινωνιακή πολιτική. 

Αν δε μας απαντήσει άμεσα, η εν λόγω επιστολή θα αποσταλεί προς τους αρχηγούς των κομμάτων για τη σχετική τους ενημέρωση 

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ        ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου