Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που έχουν καταψηφιστεί!


Το γεγονός ότι το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε ως ένα μόνο άρθρο 753 σελίδων έδωσε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να συμπεριλάβει στις νέες δεσμεύσεις και παλαιότερες διατάξεις που είτε είχαν καταψηφιστεί είτε είχαν αποσυρθεί υπό την απειλή της καταψήφισης.

Τρανταχτό παράδειγμα η διάταξη που εντάσσει επικουρικά και άλλα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, η οποία είχε καταψηφιστεί από την Ολομέλεια πριν από 6 ημέρες. Το γεγονός όμως της καταψήφισης δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να επαναφέρει την ρύθμιση καθώς γνωρίζει ότι αυτή την φορά οι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν έχουν το δικαίωμα της επιλεκτικής καταψήφισης.

Πέραν αυτού, αίσθηση σε αρκετούς βουλευτές προκάλεσε και η παρουσία διάταξης που καταργεί την εργοδοτική εισφορά υπερ Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και αυτό γιατί πριν από περίπου 15 ημέρες ο υπουργός Εργασίας είχε αναγκαστεί να την αποσύρει από το νομοσχέδιο για την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» υπο την απειλή της καταψήφισης.

Ειδικότερα, εκτός της αντιπολίτευσης, ισχυρές ενστάσεις είχαν εκφράσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθώς οι συγκεκριμένες εισφορές οδηγούνται πλέον προς τον ΟΑΕΔ για τα επιδόματα ανεργίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου