Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κίνδυνος έλλειψης των Ορφανών Φαρμάκων από την ελληνική αγορά!


Ο άμεσος κίνδυνος απομάκρυνσης από τη χώρα μας των Ορφανών σκευασμάτων λόγω λαθών στην τιμολόγησή τους έχει σημάνει συναγερμό στη φαρμακοβιομηχανία. Για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) έστειλε επείγουσα επιστολή στην ηγεσία του ΕΟΦ και στην πρόεδρο της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων κα Δέδε, με την οποία ζητά την επανεξέταση της τιμολόγησης των Ορφανών Φαρμάκων.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Συντονιστής της Επιτροπής του ΣΦΕΕ για τα Ορφανά Φάρμακα κ. Χρήστος Δάκας, η επίπτωση των Ορφανών Φαρμάκων στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη είναι μόλις 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 2,5% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης. Ο κίνδυνος όμως της απομάκρυνσής τους από την ελληνική αγορά συνεπάγεται με αδυναμία πρόσβασης των ελλήνων ασθενών σε μοναδικές και πολύτιμες για τη ζωή τους θεραπείες.

Ως εκ τούτου, ο κ. Δάκας καθώς και οι δύο αντιπρόεδροι του ΣΦΕΕ, Γιάννης Βλόντζος και Νίκος Κεφαλάς που συνυπογράφουν την επιστολή, ζητούν από την ηγεσία του ΕΟΦ και την πρόεδρο της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων να δώσουν την απαραίτητη σημασία σε ένα τόσο σοβαρό ενδεχόμενο.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου