Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Οι πρώτες …τιμωρίες για επισχέσεις στο ΕΣΥ! Ποιο μεγάλο νοσοκομείο κόβει αποδοχές;




Μετά την αποδοχή του υπουργού Υγείας της σχετικής εισήγησης του νομικού συμβουλίου του κράτους που απαγορεύει τις επισχέσεις στο ΕΣΥ, άρχισαν οι πρώτες …τιμωρίες. Σε ποιο μεγάλο νοσοκομείο κάποιοι γιατροί θα χάσουν μέρος των αποδοχών τους επειδή έκαναν επίσχεση εργασίας

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες νοσοκομειακοί γιατροί μετά την εγκύκλιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την οποία απαγορεύονται οι επισχέσεις στους γιατρούς του ΕΣΥ, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους.
Ήδη όμως φαίνεται ότι …άρχισαν τα όργανα καθώς στο νοσοκομείο ΚΑΤ κάποιοι γιατροί θα χάσουν αποδοχές από ημέρες που έκαναν επίσχεση ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών, η διοίκηση του νοσοκομείου με σημείωμά της δίνει εντολή «στο τμήμα προσωπικού» και «στο γραφείο μισθοδοσίας», να γίνει περικοπή των αποδοχών από τις ημέρες κατά τις οποίες οι γιατροί δύο συγκεκριμένων κλινικών έκαναν επίσχεση.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΚΑΤ είχαν κάνει επίσχεση εργασίας εδώ και καιρό και έπειτα και από σχετική εισήγηση του επίσημου συνδικαλιστικού τους οργάνου της ΟΕΝΓΕ.
Πάντως σε περίπτωση που εφαρμοσθεί η σχετική απόφαση στο ΚΑΤ, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για άλλα νοσοκομεία όπου εκατοντάδες γιατροί το τελευταίο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει επισχέσεις εργασίας επειδή ήταν απλήρωτοι για εφημερίες μηνών.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου