Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

Ναύπλιο 20-11-2012, αρ πρωτ. 666 

Προς ΕΟΠΥΥ 
Κοιν: Τοπικό Τμήμα Αργολίδος ΕΟΠΥΥ 
κοιν : ΠΙΣ 
Θέμα: Ερωτήματα σχετικά με την "Ανακοίνωση για τους Πιστοποιημένους Παρόχους" 

Αγαπητοί, 
Η εγκύκλιος αυτή μόνο απορίες και σύγχυση δημιουργεί συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στη εικόνα της προχειρότητος με την οποία αντιμετωπίζεται ο χώρος της Υγείας και των λειτουργών της.
Παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε: 

1) ποιοι ιατροί νοούνται ως πιστοποιημένοι (πιστοποιημένοι στη ηλεκτρονική συνταγογράφηση η στο e-dapy?). Μάλλον εννοείτε στην εφαρμογή e-dapy 
2) Πως θα πιστοποιηθεί κάποιος στο (e-dapy) αφού πολύ λίγοι έχουν πιστοποιηθεί στη συγκεκριμένη εφαρμογή? 
3) Οι ΑΠΥ δεν είναι δυνατόν να συνοδεύουν τη καταχώρηση αφού τα ποσά που θα εγκριθούν δεν έχουν οριστικοποιηθεί αφού δεν έχει γίνει εκκαθάριση. 
4) Πως καταχωρούνται οι πίνακες που αφορούν σε ταμεία που μετέπειτα ενοποιήθηκαν και μετά αφότου ενοποιήθηκαν συγχωνεύτηκαν στον ΕΟΠΥΥ πχ ΤΣΑΥ + ΤΣΜΕΔΕ κλπ, θα μπούν οι ίδιοι μήνες σε ενιαία καταχώρηση η σε ξεχωριστές καταχωρίσεις δηλαδή 2 φορές ο ίδιος μήνας η 1 φορά το σύνολο των 2 μηνών και με ποια ένδειξη?. 
5) Η καταληκτική ημερομηνία είναι απαράδεκτη αφού τα ασφαλιστικά ταμεία είναι καταρχήν τα ίδια εκπρόθεσμα και όχι οι γιατροί. 
6) Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα ταμεία που δεν ήταν ενταγμένα στον ΕΟΠΥΥ στις αρχές του 2012 και που εντάχθηκαν μετά. Αυτές οι οφειλές δεν πρέπει να εξαιρεθούν. 

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι πολύ σημαντικά και παρακαλούμε να μας τα απαντήσετε.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                      Η Γραμματέας

Κων. Παναγιωτόπουλος       Δαραβέλια Αγγελική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου