Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Με διακομιδές ασθενών άρχισε ο αναπροσανατολισμός νοσοκομείων

ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

«Πυρετός» συσκέψεων στο υπουργείο Υγείας για το θέμα της κινητικότητας 1.618 εργαζομένων και τον αναπροσανατολισμό οκτώ νοσοκομείων, πέντε στην Αττική (Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο) και τρία στη Θεσσαλονίκη, (Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά»).

Σήμερα συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, όπου και οριστικοποιήθηκαν οι φορείς συνεισφοράς και οι φορείς υποδοχής, οι κλινικές που παραμένουν στα νοσοκομεία συνεισφοράς, καθώς και το προσωπικό που θα μετακινηθεί.

Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου ή Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, με αποτέλεσμα ένα μικρό μέρος των σημερινών τμημάτων τους θα παραμείνει στα ίδια (π.χ. η μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα), ενώ το μεγαλύτερο μέρος μαζί με το προσωπικό που τίθεται σε κινητικότητα θα καλύπτει κενά στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία, Αττικό, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Μεταξά.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Δημοκήδης» που συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ξεκίνησε σήμερα με την διακομιδή των νοσηλευομένων από τα συγκεκριμένα νοσοκομεία σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 28 Αυγούστου.

Κατά τη σύσκεψη εγκρίθηκε και το σχέδιο εφημεριών για την περίοδο από 22 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου, όπου προβλέπεται τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση δεν θα εφημερεύουν, ενώ όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε εφημερία σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες με τη συμμετοχή και των στρατιωτικών.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα εφημεριών και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση διάρθρωσης των δομών των νοσοκομείων.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα ευρεία συνάντηση για την κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη και τον αναπροσανατολισμό του νοσοκομείου «Παναγία».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του ενοικίου που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στον όμιλο Euromedica, όπου ανήκει το κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες του νοσοκομείου και το οποίο ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ποσό των 400.000 ευρώ μηνιαίως.

«Μέσα από διεξοδική συζήτηση με τους βουλευτές, τον δήμαρχο και τους εργαζομένους, εξηγήσαμε ότι το σχέδιο της κινητικότητας πρέπει να προχωρήσει και ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εκκρεμότητα με το νοσοκομείο «Παναγία», αν δεν λυθεί το θέμα του ενοικίου με τον όμιλο Euromedica», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι εξετάσθηκαν και εναλλακτικές λύσεις για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου