Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση - Ενημέρωση ΠΑΣΙΔΙΚ 27 08 2013 (από συνάντηση με Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)


Αθήνα, 27/08/2013
Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Νωρίς χθες το απόγευμα της Δευτέρας 26/08/2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου μας, με το Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παρουσία του Αντιπροέδρου Α’ του Οργανισμού κ. ΜΠΡΑΒΑΚΟΥ Νίκου και του Διευθυντή Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας κ. ΡΗΓΑΤΟΥ Φάνη, στους οποίους και ετέθησαν βάσει υπομνήματος πέντε θέματα, με κυρίαρχο θέμα, την άνιση μεταχείριση των παρόχων ως προς τον χρόνο πληρωμής των τρεχουσών οφειλών του Οργανισμού.

Αναγνώρισαν το δίκαιο των θέσεων μας στο πρώτο αυτό θέμα και ζήτησαν λίγο χρόνο είκοσι περίπου ημερών για να μπορέσουν να βάλουν μία σειρά στις προτεραιότητες τους, ενώ στα υπόλοιπα θέματα που ετέθησαν, έγινε ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος, με συγκλίνουσες απόψεις σε πολλά σημεία και σύντομα θα κλιθούμε σε διαβούλευση για την σύνταξη μία νέας σύμβασης που θα ισχύσει από το νέο έτος και συμφωνήσαμε να είμαστε σε ανοικτή γραμμή για την διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων.

Επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη από οικονομικής πλευράς και για τον Οργανισμό, τα περιθώρια εξεύρεσης εύκολων λύσεων είναι πολύ περιορισμένα, ασκούνται πιέσεις από πολλά και διάφορα κέντρα, ενώ η κατάσταση στο χώρο της υγείας και το γενικότερο περιβάλλον στην χώρα μας είναι πιθανόν να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και για όλους αυτούς τους λόγους, το Προεδρείο προσανατολίζεται στην σύγκληση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μας προς το τέλος μηνός Σεπτεμβρίου, η ακριβής ημερομηνία της οποίας θα προσδιοριστεί στο προσεχές Δ.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθεί το υπόμνημα των θεμάτων που συζητήσαμε με την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς ενημέρωση σας.


Αθήνα 26/8/2013

Προς 
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Κ. Δ. ΚΟΝΤΟ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Σήμερα Δευτέρα 26/8/2013 που έχει προσδιοριστεί η συνάντησή μας, σας παραδίδουμε τα θέματα που επιθυμούμε να συζητήσουμε υπό μορφή υπομνήματος, ορισμένα εκ των οποίων χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ώστε αφού καταλήξουμε στον τρόπο διευθέτησης τους, να δρομολογήσετε τις ενέργειες εκείνες οι οποίες θα καταλήξουν στην επίλυσή τους.

ΘΕΜΑΤΑ:

1. Πληρωμές των τρεχουσών οφειλών σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού και ισότιμη μεταχείριση των παρόχων.
2. Περιστολή των δαπανών σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων και πάταξη της προκλητής ζήτησης.
3. Αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τις περιόδους 2009-2011, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.
4. Σταθερό και ξεκάθαρο πλαίσιο συμβάσεων με όλους του παρόχους υγείας που πληρούν τις προϋποθέσεις και το επιθυμούν.
5. Διαβούλευση με όλους τους συνεργαζομένους φορείς για τη ριζική αναμόρφωση της λειτουργίας του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου