Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ποιος νοιάζεται αν «απολυθεί» ο Άδωνις Γεωργιάδης…


Του Κόνιαρη Χρήστου

Τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια να αποκρύψει την πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης να βάλει λουκέτο σε δεκάδες νοσοκομεία και να θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υγειονομικούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει «στοιχήματα» και δηλώνει ότι θα «απολυθεί» και ο ίδιος αν απολυθεί κάποιος εργαζόμενος από την Υγεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει στην ίδια μοίρα την πολιτική του καριέρα και τη θέση του στο υπουργείο Υγείας με το εργασιακό μέλλον του κάθε εργαζόμενου. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους στην περίπτωση που συμβεί το «μοιραίο» τους οδηγεί με η πολιτική της συγκυβέρνησης τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μόνιμη ανεργία. Αντίθετα ο ίδιος έχει πολλαπλές επιλογές να συνεχίσει τόσο την πολιτική του καριέρα όσο και τις γνωστές επαγγελματικές ενασχολήσεις.

Όμως, αυτό που κυρίως θέλει να «κουκουλώσει» με αυτές τις δηλώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι ότι με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί, θα μπει λουκέτο σε καμιά πενηνταριά νοσοκομεία και σε δεκάδες άλλα θα συρρικνωθούν οι υπηρεσίες τους. Γι αυτό τρέχει από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για να «καλμάρει» τις αντιδράσεις των πολιτών και των εργαζομένων.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των επιλογών φάνηκαν την Πέμπτη το Βράδυ, όταν έτρεχαν πανικόβλητοι στο Ογκολογικό της Κηφισιάς όταν επέκτειναν την εφημερία για να καλύψουν τις ανάγκες από τα πρώτα λουκέτα, βάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν διπλοβάρδια και μεταφέροντας εσπευσμένα εργαζόμενους από άλλα Νοσοκομεία. Ακόμα βεβαίως δεν έχουμε δει «τίποτα», αφού τις επόμενες μέρες η κατάσταση στην εφημερία των Νοσοκομείων αν γίνουν όλες οι «εκκενώσεις» θα είναι διαλυτική και θα ζήσουμε δυστυχώς τραγελαφικές καταστάσεις.

Ακόμα και οι διαβεβαιώσεις για την «επανατοποθέτηση» του προσωπικού σε άλλα Νοσοκομεία έχουν μικρή, αξία ακόμα και αν αυτό συμβεί προσωρινά, στην περίπτωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το λέμε αυτό γιατί η «συσσώρευση» εργαζομένων σε άλλα Νοσοκομεία θα χρησιμοποιηθεί από την συγκυβέρνηση προκειμένου να εμφανιστεί σε λίγο το προσωπικό αυτό των Νοσοκομείων ως υπεράριθμο. Όχημα για αυτό, όχι βεβαίως το μοναδικό, θα είναι και η ψευτοαξιολόγηση των δομών που βρίσκεται σε εξέλιξη και τα «αποτελέσματά» της θα προκαλέσουν σύντομα ένα σοκ σε αυτούς που την ανέχονται, αν δεν την ενθαρρύνουν. Βεβαίως στην περίπτωση των περιφερειακών Νοσοκομείων μάλλον θα δυσκολευτεί ο κ. Γεωργιάδης να βρει όμορα νοσοκομεία να μετακινήσει προσωπικό αφού οι αποστάσεις θα ξεπερνούν στις περισσότερες περιπτώσεις τα 50 ίσως και 100 χιλιόμετρα.

Γι αυτό οι εργαζόμενοι και κυρίως οι πολίτες που θα υποστούν τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης πολύ λίγο ενδιαφέρονται αν «απολυθεί» μαζί με τους εργαζόμενους και ο κ. Γεωργιάδης. Αρκετοί μάλιστα, θα έλεγα η μεγάλη πλειοψηφία, απαιτεί την «απόλυση» της μνημονιακής συγκυβέρνησης και μαζί με αυτή και του ίδιου του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

- Ο Κόνιαρης Χρήστος είναι εργαζόμενος στην Υγεία μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου