Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πανθεσσαλική Σύσκεψη Ιατρικών Συνδικαλιστικών Φορέων

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 23-8-2013 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανθεσσαλική Σύσκεψη Ιατρικών Συνδικαλιστικών Φορέων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, μετά από τις παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας, σχετικά με το «ξεπάγωμα» των διαπιστωτικών πράξεων που έθεσαν σε αυτοδίκαιη αργία 5 γιατρούς ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ. και 1 γιατρό ΕΣΥ του Γ.Ν.Β., την επαπειλούμενη τοποθέτηση σε αυτοδίκαιη αργία και των μελών ΔΕΠ που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και ιδιαίτερα μετά από τις πλήρως αντιφατικές δηλώσεις της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και των γιατρών της Νευροχειρουργικής, που αφορούν την ασφαλή λειτουργία της κλινικής και θέτουν παράλληλα σοβαρά ερωτηματικά για την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας 1,5 εκ. περίπου πολιτών:

1. Συγκαλεί Πανθεσσαλική Σύσκεψη όλων των Ιατρικών Συνδικαλιστικών Φορέων την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:00, στα γραφεία του ΙΣΛ (28ης Οκτωβρίου 43).

2. Στηρίζει τις τετράωρες στάσεις εργασίας την Δευτέρα 26-8-2013 και την Τρίτη 27-8-2013, από 10:00 – 14:00, που κήρυξε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ.

3. Απαιτεί για μια ακόμα φορά την άμεση σύγκλιση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, καθώς και την επιτάχυνση της δικαστικής διερεύνησης της γνωστής υπόθεσης των υλικών, με παράλληλη γραπτή απόσυρση των διαπιστωτικών πράξεων των αργιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

4. Προγραμματίζει άμεσες δράσεις για την κατάρτιση μόνιμου ρεαλιστικού σχεδίου κάλυψης των νευροχειρουργικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής μας.

Για τον Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ    ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου