Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ημερομηνίες ορόσημα της κινητικότητας στο ΕΣΥ.Όλα για την αξιολόγηση και τα μόρια



IATROPEDIA. Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί ο ονομαστικός κατάλογος των 1835 υπαλλήλων όλων των κατηγοριών που κατέχουν οργανικές θέσεις σε 13 νοσοκομεία.

Από την επόμενη ημέρα και έως τις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι θα έχουν το περιθώριο να καταθέσουν την προτίμησή τους για μετακίνηση σε όμορα νοσοκομεία 

«Αμέσως μετά θα προχωρήσουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα σε αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις ανά την επικράτεια» επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, προαναγγέλλοντας ότι τονίζοντας ότι το σχέδιο δεν σταματά εδώ.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, το ειδικό τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει στην έκδοση του τελικού πίνακα διαθεσιμότητας καθώς και στις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι από την ημέρα αυτή και μετά την έκδοση των ατομικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα δουν το μισθό τους ψαλιδισμένο κατά 25%.

Τι θα γίνει στις 31 του μήνα

Η ημερομηνία αυτή θεωρείται ορόσημο για την κινητικότητα αφού τότε θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού από τριμελές ειδικό υπηρεσιακό Συµβούλιο το οποίο θα αποτελείται από δυο μέλη του υπουργείου Υγείας και ένα μέλος από το ΑΣΕΠ.

Έτσι οι εργαζόμενοι θα περάσουν σε αξιολόγηση εξπρές με το βιογραφικό ανά χείρας ενώ θα μοριοδοτηθούν με ανώτατο όριο τις 50 μονάδες. Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, ο χρόνος προϋπηρεσίας και η οικογενειακή κατάσταση.

Αμέσως μετά, με βάση τα μόρια που θα έχει λάβει ο καθένας θα μετακινηθεί και στο αντίστοιχο νοσοκομείο που παρουσιάζει ανάγκες σε προσωπικό

Ποιοι μπαίνουν

Αναλυτικότερα από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου υγείας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα επτά υπάλληλοι, από την Πολυκλινική 181, και το παράρτημα της 189, από το Σισμανόγλειο 233, το Αμαλία Φλέμινγκ 300, το Κωνσταντοπούλειο 154, το νοσοκομείο Πατησίων 176 ,το Σπηλιοπούλειο 29, το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων θώρακα 20, το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής 270, το ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης 38, το Αφροδίσιων Νοσημάτων 7 και το Παναγιά Θεσσαλονίκη 170.

επιστροφή στα νοσοκομεία

Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί n διαδικασία της κινητικότητας και n τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου