Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σταματούν ελέγχους στο αίμα λόγω γραφειοκρατίας!

ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δεν θα είναι πλέον ελεγμένο κι ασφαλές το αίμα, που θα μεταγγίζεται στους ασθενείς των νοσοκομείων της χώρας από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας. Αιτία, όπως αναφέρει η οργάνωση, είναι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (για HBV, HCV, HIV) για τους τρεις επόμενους μήνες.

«Η εντολή που δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη στις 14 Αυγούστου 2013 προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013), δεν μπορεί προς το παρόν να υλοποιηθεί» σημειώνει.

Έτσι, όπως αναφέρει, «από την Δευτέρα 26 Αυγούστου δεν θα γίνεται Μοριακός Έλεγχος του Αίματος, ο κάθε ασθενής που θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή παραγώγων, θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και ξαναγυρνάμε σε εποχές πριν το 1993, όπου οι μεταγγίσεις γινόταν χωρίς έλεγχο για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών».

«Καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για να μην δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου