Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ - Μύδροι Γιαννακόπουλου κατά της διοίκησης του ΠΓΝΛ

Larisanet.gr

Με οξεία κριτική κατά της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συνόδευσε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Ντίνος Γιαννακόπουλος κατά την εκκίνηση της πανθεσσαλικής σύσκεψης ιατρικών συνδικαλιστικών φορέων που πραγματοποιείται απόψε με θέμα τις αργίες γιατρών του ΠΓΝΛ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η διοίκηση του ΠΓΝΛ υποδαύλισε και συνεχίζει να υποδαυλίζει το θέμα των δυνητικά επίορκων γιατρών, στερόντας τους το τεκμήριο της αθωότητας» Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας τόνισε ότι «η διοίκηση του Νοσοκομείου ανοίγει μαζί τους [με τους γιατρούς] βεντέτα», ενώ ζητάει από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη «την αναθεώρηση του καθεστώτος διοίκησης του ΠΓΝΛ».
Στο πλαίσιο της εισήγησής του ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε την άμεση σύγκλιση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, αλλά και την έγγραφη ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων των αργιών. Επίσης ειδική μνεία έκανε στην ανάγκη ηθικής αποκατάστασης των γιατρών, για τους οποίους υπογράμμισε ότι «έχουν διασυρθεί».

Η πανθεσσαλική σύσκεψη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ, ενώ οι τελικές αποφάσεις της διαδικασίας πιθανότατα θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου