Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Συνάντηση ΠΟΣΙΠΥ με Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Κοντό




Αθήνα, 08/08/2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στις 7 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ της ΠΟΣΙΠΥ με το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κύριο Κοντό.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα εξής :

1) Του εκφράσαμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη καθυστέρηση των πληρωμών μας όχι μόνο των παλαιών που υποτίθεται αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά και των νέων, αφού έχουμε πληρωθεί μόνο για το 90% του 2012 και τίποτα για το 2013.

Παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να απαιτεί την πληρωμή των φόρων μας για όλα τα προηγούμενα έτη που μας οφείλονται δισεκατομμύρια ευρώ σα να μας τα έχει καταβάλλει και με προκαταβολή 65 % για το 2014.
Είναι θέμα λίγου χρόνου αυτή η συμπεριφορά του Ελληνικού Δημοσίου να επιτύχει την πλήρη αναστολή εργασιών της Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Ο πρόεδρος έδωσε άμεσα εντολή για την πληρωμή του Ιανουαρίου που θα μας καταβληθεί μέσα στις επόμενες δέκα μέρες και μας εξέφρασε τη συγνώμη της Πολιτείας για την ασυνέπεια στις πληρωμές μας.

2) Για το θέμα της εφαρμογής rebate και claw back θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εντός του Αυγούστου με εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ στην οποία έχουμε προσκληθεί προκειμένου να γίνει η οριστική διαμόρφωση της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης.

3) Ενημερωθήκαμε για ηλεκτρονικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε σχέση με το μηνιαίο ύψος της συνταγογράφησης των κλινικών συναδέλφων.
Όπως μας ειπώθηκε, τίποτα άλλο σχετικό δεν είναι προς το παρόν ανακοινώσιμο.

4) Για το θέμα της αυτοαξιολόγησης θα πρέπει όλοι να την ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος Αυγούστου. Δεν προτίθεται να δώσει νέα παράταση.

Δεσμεύτηκε ότι :
Εκτός της αυτοαπογραφής δεν έχει αποφασιστεί καμία περαιτέρω ενέργεια.

Ότι επακολουθήσει θα είναι προιόν διαλόγου και συμφωνίας μαζί μας.

Δεν υπάρχει πρόθεση να εξαιρεθεί από τη σύμβαση κανένας συνάδελφός μας.

Εμείς επιμείναμε στις θέσεις μας όπως έχουν εκφραστεί για ενσωμάτωση των απαιτήσεων της αξιολόγησης στην άδεια λειτουργίας των εργαστηρίων, σε απόλυτη συμφωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Οι συναντήσεις μας θα συνεχιστούν με πνεύμα ειλικρίνειας και προσπάθειας αμοιβαίας κατανόησης.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου