Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

800 γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ χωρίς να κλείσουν τα ιατρεία τους

NEA ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ TOY ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ


ΑΥΓΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι διαμορφώνει n πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, n οποία δικαίωσε 800 περίπου γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και «διέταξε» την αυτοδίκαιη ένταξή τους στο Περιφερειακό Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν προηγουμένως τα ιδιωτικά τους ιατρεία!

Με δεδομένη την απόφαση του ΣτΕ (;;) για τους 800 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αναμένεται να ζητήσει άμεσα από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να μην προχωρήσει στην de facto καθιέρωση πολλών ταχυτήτων εργασιακών σχέσεων για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, αλλά να ανοίξει τις θέσεις του νέου συστήματος για όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ χωρίς να κλείσουν προηγουμένως τα ιδιωτικά
τους ιατρεία.

Την ίδια στιγμή, ίσως και εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ, n πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και n διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρούν με ρυθμούς... χελώνας στη σύναψη συμβάσεων με τους 2.700 περίπου ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι επιθυμούν να συμβληθούν με το ΠΕΔΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Έτσι, με δραματικές ελλείψεις γιατρών στο σύνολο των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας, ελλείψεις οι οποίες είναι ακόμη mo αξιοσημείωτες σε σχέση με εκείνες τις οποίες διατηρούσε μέχρι πρότινος ο ΕΟΠΥΥ, λίαν αμφίβολο είναι ακόμη εάν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ θα είναι σε θέση αύριο να αρχίσουν να δέχονται ραντεβού...


Πλήρης διάλυση 

Σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων σχετικά: «Τα πολυϊατρεία άνοιξαν, αλλά προς το παρόν δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, δεν υπάρχει δημοσιευμένος ο κατάλογος των μετατασσόμενων γιατρών και υπαλλήλων από τον ΕΟΠΥΥ, δεν γνωρίζουν ακόμα πόσοι γιατροί θα υπηρετούν και με τι σχέση εργασίας και δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι βασικές διοικητικές διαδικασίες για να πληρώνονται αυτοί που θα εργαστούν.

To καταστροφικό σχέδιό τους αποκαλύπτεται σε όλη τη μεγαλοπρέπειά του. Πλήρης απορρύθμιση της ΠΦΥ, καμιά δυνατότητα για τους πολίτες σε πρόσβαση στις δομές του ΠΕΔΥ, συνεχής οικονομική τους επιβάρυνση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διαρκής υγειονομική φτώχεια του πληθυσμού. To μόνο που κατάφεραν ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης και n κυβέρνηση είναι n απομάκρυνση 3.000 περίπου γιατρών.
Πιθανότατα για την υλοποίηση αυτού του μνημονιακού στόχου χαίρονται».

2 σχόλια:

  1. πω πω ζημια που επαθε ο ανωνυμος! παλι οι ικατζηδες τα καταφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ψέφτες,δεν υπάρχει τέτοια απόφαση τού Σ.Τ.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή