Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ιατρικός τουρισμός και ελληνικά γενόσημα στη συνάντηση Βορίδη με τον Κινέζο υφυπουργό Υγείας



Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Sun Zhigang, συναντήθηκε σήμερα στο Πεκίνο ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο επαφών με ανώτερους εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης.

Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών στο χώρο της Υγείας, ενώ συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης στον σχεδιασμό και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στους τομείς του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των νοσοκομείων, στην ανάπτυξη του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των χωρών και στην πολιτική κεντρικών προμηθειών.

Συζητήθηκε ακόμη, η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της παραγωγής των Ελληνικών γενοσήμων φαρμάκων, η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας σε αναπτυξιακούς στόχους στον τομέα της Υγείας, όπως ο Τουρισμός Υγείας και η εκπαίδευση στελεχών.

Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, πρόκειται να ταξιδέψει στην Zhuhai, όπου θα συμμετάσχει στο Συνέδριο Υψηλού Επιπέδου World Family Plus 10, μετά από πρόσκληση του υπουργού Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Li Bin, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η διμερής συνεργασία των δύο Υπουργών και η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας. Επίσης, θα συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή 20 υπουργών Υγείας άλλων χωρών, όπου θα προεδρεύσει η Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Liu Yandog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου