Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τέρμα οι διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


HEALTH VIEW.GR «Έκλεισε» το ατομικό μηνιαίο πλαφόν στα περισσότερα εργαστήρια στα οποία προσφεύγουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις. Ήδη αρκετοί πάροχοι υγείας ενημερώνουν τους ασφαλισμένους ότι θα πρέπει ή να πληρώσουν από την τσέπη τους για τις εξετάσεις τους ή να περιμένουν τον επόμενο μήνα οπότε και θα «ανοίξει» το πλαφόν. 

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων αποφάσισε να καλέσει σε ευρεία σύσκεψη τους φορείς εργαστηριακής ιατρικής την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου για να αποφασιστούν ο τρόπος αντιμετώπισης του πλαφόν και της στάσης του κλάδου για το 2015. 

Με την οριστικοποίηση των αποφάσεων θα σας δοθούν άμεσα οδηγίες ενώ δεν αποκλείεται οι πάροχοι να προσχωρήσουν σε διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

6 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ???ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ??6 ΜΗΝΕς ΚΟΠΗΚΑΝ.ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙς, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ,ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑς ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2013??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA KANETE ENAN ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ???

      Διαγραφή
  3. Εσείς οι παλιοί ευθύνεστε για το οτι μπήκαμε οι νεότεροι στον φεσεοπυυ.Που να φανταστούμε οτι είσαστε τοσο ,αντε να μην πώ,που μένατε ενώ πληρώνατε απο την τσεπη σας.Τουλάχιστον μην μας πουλάτε εξυπνάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ .ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟς ΟΜΩς ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΟΠYY:ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΟΠΥΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗς .ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙς ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΧΩΡΙς ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει μια σημαντική παράμετρος γιατί οι παλιοί εργαστηριακοί δεν αντέδρασαν και δεν θα αντιδράσουν: επί δεκαετίες ή όσο πρόλαβαν έφαγαν με χρυσά κουτάλια και καταχρέωσαν τα ταμεία.Τα χρήματα που δεν έχει ο ΕΟΠΥΥ να δώσει σε όλους μας τα έχουν πάρει και με το παραπάνω και επειδή το πλαφόν υπολογίζεται με βάση το 2013 ένας νέος εργαστηριακός γιατρός θα πληρωθεί τελικά το 30% από τις υποβολές του για το 2013 ενώ ένας παλιός το 50%Από την στιγμή που δε λαμβάνεται μέριμνα (όπως διατυμπάνιζε ο υπουργός στην υπουργική του απόφαση) για τους νέους εργαστηριακούς παρά μόνο για αυτούς που άνοιξαν το 2014 και χαριστικά γι αυτούς που δεν είχαν ολόκληρο το 2013 οι παλιοί δεν χάνουν τίποτα ενώ οι νέοι πρέπει να βάλουν και λεφτά από την τσέπη τους γιατί ο ΕΟΠΥΥ με βάση το πλαφόν θα ζητήσει πίσω μέρος των χρημάτων από τους 6 μήνες του 2014 που πλήρωσε ή να κλείσουν (που πρακτικά δεν γίνεται ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή