Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Στην τελική ευθεία η τοποθέτηση του νέου προέδρου - εξετάζονται σήμερα από την κυβέρνηση οι 22 υποψηφιότητες



Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της τοποθέτησης του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι 22 υποψηφιότητες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα εξετασθούν σήμερα από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων έχουν συγκεντρωθεί στην Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Νομικών Προσώπων, οι επικεφαλής της οποίας, αφού διάβασαν αναλυτικά τα στοιχεία, συνέταξαν ενημερωτικό memo το οποίο παρέδωσαν στον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι μνηστήρες είναι τεχνοκράτες, καταρτισμένοι και οι περισσότεροι προέρχονται από τον χώρο της υγείας και των Οικονομικών της υγείας. Επιπλέον, είναι όλοι τους νέοι στην ηλικία, με την πλειοψηφία να αγγίζει τα 40 έτη, ενώ υπάρχουν και νεότεροι, γύρω στα 35.

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος πρόεδρος του πολύπαθου Οργανισμού καθυστερεί να τοποθετηθεί και είναι γεγονός ότι το έργο του θα είναι μεγάλο και δύσκολο, αφού οι πληρωμές του Οργανισμού προς όλους τους παρόχους υγείας καθυστερούν ιδιαίτερα, ενώ και ο προϋπολογισμός του είναι δραματικά περικομμένος για εφέτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι φαρμακοποιοί, κατά την διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης το Σάββατο, αναφέρθηκαν με προβληματισμό στην σοβαρότητα της κατάστασης του ΕΟΠΥΥ και στην μη βιωσιμότητά του.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, υποστήριξε ότι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για όλον τον κλάδο αποτελεί η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ, θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας. Ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεπεράσει ήδη τον προϋπολογισμό του κατά 100 εκατ. ευρώ το πρώτο 4μηνο του έτους και κατά 200 εκατ. ευρώ στο σύνολο των δαπανών του.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αντικατάσταση των διοικήσεων σε νευραλγικές μονάδες υγείας, όπως μεγάλα νοσοκομεία, ΕΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ, στα οποία η ηγεσία θέλει να ρίξει άμεσα το βάρος με τα δικά της στελέχη, προκειμένου να υλοποιηθούν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο προγραμματικές δεσμεύσεις και σχεδιασμοί στην εξυπηρέτηση ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και να αναδιοργανωθούν εκ βάθρων επιχειρησιακά οι τομείς ΠΦΥ και Επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου