Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το ΕΣΥ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Έρχονται έλεγχοι για φακελάκια, συνταγογράφηση!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα του ΕΣΥ και ειδικά στα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Οι έλεγχοι θα έχουν στόχο να «καθαρίσει» το ΕΣΥ από φαινόμενα που ακόμη και εν μέσω κρίσης βασανίζουν τους ασθενείς όπως είναι τα φακελάκια, η στοχευμένη συνταγογράφηση αλλά και η σκόπιμη αναμονή στην εξυπηρέτηση.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως στο πλαίσιο αυτό έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί του δημοσίου όπως είναι το ΣΔΟΕ, το ΣΕΥΥΠ, αλλά και όλα τα ελεγκτικά όργανα. Άλλωστε ο τομέας της Υγείας βρίθει παρανομιών με αποτέλεσμα και οι ασθενείς να μην εξυπηρετούνται και το σύστημα να παρουσιάζει μαύρες τρύπες στα οικονομικά του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο ξεσκόνισμα θα εστιάζεται στις προμήθειες των νοσοκομείων που παρά την κρίση συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα. Άλλωστε παρά τις μειώσεις των τιμών σε ορισμένα υλικά είναι ακόμη στα ύψη με συνέπεια να ζημιώνεται ακόμη το δημόσιο σύστημα.

Παράλληλα από ελέγχους θα περάσουν και τα τμήματα φαρμάκων ώστε να διαπιστωθεί ποια σκευάσματα προωθούνται περισσότερο φυσικά όχι τυχαία.

Τα φακελάκια της οργής

Αμέσως μετά στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών θα μπουν και οι γιατροί που παρά τις δυσκολίες των ασθενών δεν έχουν δισταγμούς να ζητήσουν φακελάκι. Φαινόμενο που κυριαρχεί στα νοσοκομεία και συχνά πυκνά φέρνει σε εκβιαστικά διλήμματα τους ασθενείς που υποχρεώνονται να βρουν χρήματα με κάθε τρόπο ώστε να μη μείνουν εκτός λίστας χειρουργείων.

Οι δεκάδες καταγγελίες που φθάνουν καθημερινά στις αρχές αναφέρονται συνήθως σε περιστατικά που έχουν ήδη γίνει χωρίς να μπορούν να πιαστούν στα πράσα οι υπεύθυνοι.
Και το ζήτημα είναι πως σε πολλές περιπτώσεις οι καταγγελίες αφορούν γνωστούς γιατρούς με φήμη στους ιατρικούς κύκλους οι οποίοι βέβαια μένουν αλώβητοι.

Τα περισσότερα ονόματα των «φακελάκηδων», όπως συνηθίζονται να αποκαλούνται, είναι γνωστά στο υπουργείο υγείας ενώ όλο και περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου ασκούν πιέσεις, όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, να καθαριστεί το φαινόμενο ώστε να διαφοροποιηθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που γνώριζαν και σιωπούσαν.

3 σχόλια:

  1. Το ψαρι ΠΑΝΤΑ βρωμαει απο το κεφαλι...ελληνικη παροιμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα πιάσουν και διώξουν τους φακελάκηδες τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μονιμότητα των ιατρών και το αμετάθετον έκαναν ορισμένους ιατρούς τσιφλικούχους και φακελάκηδες καθώς και υπερσυνταγογράφους σε ακριβά φάρμακα, χρειάζονται δεν χρειάζονται.
    Αν δε, κάνουμε και μιά βόλτα στις κλινικές που γίνονται κλινικές μελέτες ,μπορούμε να καταλάβουμε
    καλύτερα τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή