Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μποδοσάκειο Πτομελαϊδας: Περιστατικό βίας με θύμα γυναίκα γιατρό

Ένα ακόμα κρούσμα βίας εναντίον νοσοκομειακού γιατρού και μάλιστα γυναίκας παιδιάτρου, την ώρα που αυτός εφημέρευε και προσπαθούσε να εξυπηρετήσει δεκάδες ασθενείς, έλαβε χώρα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, και συγκεκριμένα στην παιδιατρική κλινική.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - iatropedia

Θύμα επίθεσης έπεσε η μία από τους δύο παιδιάτρους της παιδιατρικής κλινικής του Μποδοσάκειου, Στέλλα Φουντούλη, η οποία δέχθηκε ύβρεις από τον πατέρα ενός μωρού 8 μηνών από το Αντίγονο Φλώρινας.

Το βρέφος νοσηλευόταν με βρογχιολίτιδα στην κλινική αρχικά σε ένα δωμα΄τιο μόνο του. Ωστόσο, στην διάρκεια της εφημερίας η γιατρός χρειάστηκε να βάλει κι άλλα παιδάκια που έχρηζαν νοσηλείας στον θάλαμο που νοσηλευόταν το συγκεκριμένο βρέφος...

Όταν ωστόσο άρχισαν να στρώνονται κρεβάτια στον τετράκλινο θάλαμο, η μητέρα του παιδιού διαμαρτυρήθηκε επειδή χρησιμοποιούσε το ένα κρεβάτι για να ξεκουράζεται η ίδια και δήλωσε ότι θα φωνάξει τον σύζυγό της "που είναι και οξύθυμος"... Όπερ και εγένετο!

Ο σύζυγος έφτασε μαινόμενος kαι άρχισε να βρίζει και να απειλεί την παιδίατρο επειδή δεν θα έμενε κρεβάτι για να ξεκουράζεται η σύζυγός του. Απαιτούσε μάλιστα να βάλουν τα τρία άλλα παιδάκια σε άλλους θαλάμους...

Τελικά με δική του ευθύνη μάλιστα πήρε το παιδί του από την κλινική που νοσηλευόταν, χωρίς να δίνει σημασία στη γιατρό που του έλεγε ότι δεν μπορεί να πάρει το παιδί διότι έχει πυρετό και δύσπνοια. Στην προσπάθειά του μάλιστα να πάρει το παιδί τράβηξε και έβγαλε βίαια τον ορό από το χέρι του παιδιού, και τελικά όρμηξε και στην γιατρό που έσπευσε να βοηθήσει το παιδί αρπάζοντα΄ς την από το χέριμε αποτέλεσμα αυτή να υπιστεί διάστρεμμα.

Αμέσως ενημερώθηκε η ασφάλεια και η διοίκηση του νοσοκομείου και κλήθηκε η αστυνομία, ενώ η γιατρός πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκε η κακοποίηση του χεριού της και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων.

Το γεγονός τελικά κατήγγειλε στα ΜΜΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, ο οποίος ζητά επίσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταθέσει, ως οφείλει, μήνυση εναντίον του δράστη, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση επίθεσης που δέχθηκε μια Αφρικανή γιατρός στα Επείγοντα του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης τον περασμένο Φεβρουάριο.

3 σχόλια:

  1. Το ολο ζητημα ξεκινα απο την συμπεριφορα του κρατους προς τους γιατρους.Οταν το κρατος εχει αποδειξει ολα αυτα τα χρονια οτι δεν σεβεται τους γιατρους,τους θεωρει οτι φταινε για ολα τα κακα του κοσμου,οτι μπορει να τους εχει με εξευτελιστικους μισθους και απληρωτους συνηθως,οταν μεσω των ΜΜΕ υποδαυλιζεται μια τετοια συμπεριφορα,οταν ΠΟΤΕ δεν τιμωρειται οποιος δημιουργει προβλημα με την συμπεριφορα του απεναντι σε εναν κρατικο λειτουργο,αυτη η συμπεριφορα θα συνεχιζεται.Αλλωστε δεν ειδαμε ΠΟΤΕ πολιτη να βιαιοπραγει απεναντι σε εφοριακο,ενστολο,δικαστικο,πολεοδομο,κτλ,κτλ,νομιζω πως ολοι καταλαβαινομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο η συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στους ιατρούς που υπαγορεύει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά γενικότερα δεκαετίες τώρα στόχος του κράτους είναι η δημιουργία ενός κάφρου λαού τον οποίο θα μπορεί να ελέγχει !

      Διαγραφή
  2. Κάθε ιατρικός σύλλογος οφείλει να υπερασπίζεται νομικά τους γιατρούς και να καταδιώκει ανηλεώς τους διάφορους τραμπούκους. Να μη δέχεται καμία συγγνώμη και να το τραβάει μέχρι το τέλος. Διότι αφού χτυπήσουν και προπηλακίσουν τους γιατρούς μετά καθαρίζουν με μιά συγγνώμη και δεν δίνεται το παράδειγμα ότι όποιος σηκώσει χέρι σε γιατρό, το χέρι θα του κόβεται! Ο γιατρός ουσιαστικά στερείται και του δικαιώματος της αυτοάμυνας. Άν αντιδράσει όλοι θα ουρλιάζουν ότι ο γιατρός χτύπησε τον καημένο τον ασθενή! Και όσο καθόμαστε θα μας συμβαίνουν και χειρότερα! Λένε ότι θα δημιουργήσουν το συνήγορο του ασθενούς και διάφορα τέτοια στα νοσοκομεία. Θα τρώμε το ξύλο της αρκούδας κι από πάνω θα μας τρέχουν ποινικά και πειθαρχικά. Τα προηγούμενα χρόνια μας διέσυραν ηθικά (με πρωτοστάτες τα κανάλια) και τώρα που έχουν προλειάνει το έδαφος θα μας εξοντώσουν και φυσικά. Την οικονομική εξόντωση την έχουν ήδη καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή