Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Έρχονται 13.000 προσλήψεις στην Υγεία με Ευρωπαϊκά «πακέτα»!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τι ετοιμάζει ο Π.Κουρουμπλής
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Ευρωπαϊκά προγράμματα αναμένεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να κάνει συνολικά 13.000 προσλήψεις στην Υγεία.

Βέβαια οι προσλήψεις αυτές θα είναι περιορισμένης διάρκειας αφού οι συμβάσεις θα είναι διετείς ενώ και οι αμοιβές θα είναι περιορισμένες καθώς ναι μεν θα είναι θέσεις απασχόλησης αλλά θα είναι και …εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Π.Κουρουμπλής μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ήδη έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υλοποιηθούν προγράμματα μέσω των οποίων θα προσληφθούν 13.000 άνεργοι επαγγελματίες υγείας.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας οι προσλήψεις αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσω εξειδικευμένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και θα είναι για 6 χρόνια και αφορούν 24μηνες συμβάσεις απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.
Γεγονός βέβαια που σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται για μόνιμο προσωπικό αλλά προφανώς ούτε για αμοιβές που ισχύουν σήμερα στον τομέα της Υγείας.

Κάτι που άλλωστε είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του στο HealthReport.gr και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επισημαίνοντας πως λόγω της σημερινής κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να καλύψει τα κενά. (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: Αν.Ξανθός: Γιατροί και με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία για να καλύψουμε τα κενά! Τι ετοιμάζει)

Έρχονται νέα ασθενοφόρα

Πάντως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θεωρεί επίσης βέβαιο ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για την αγορά των 186 ασθενοφόρων. Ήδη πάντως έχουν κατακυρωθεί τα 90 από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου ενώ ο κ.Κουρουμπλής αναφέρει ότι για τα υπόλοιπα 96, που είναι ήδη σε εξέλιξη η επαναδιαπραγμάτευση επί των τιμών τους, υπάρχει η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι τα τέλη του 2015.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης τόνισε ότι τόσο η πρόταση του Υπουργείου Υγείας προς την Κομισιόν όσο και το θέμα του διαγωνισμού των ασθενοφόρων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιεμαι ποιος ασθενης θα παει να βρει την υγεια του σε ενα τετοιο συστημα.Αλλα δυστυχως ο καθε λαος εχει την μοιρα που του αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή