Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Έξι μήνες μετά είναι μια άλλη χώρα η Ελλάδα


Σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα που άφησε ο Σαμαράς, με τη βούληση του ελληνικού λαού βεβαίως, που οι λέξεις Grexit, τραπεζική αργία, capital controls, ουρές στα ΑΤΜ, εξαθλιωμένοι παππούδες που δεν υπήρχαν καν στο λεξικό του Μπαμπινιώτη. 
Αν όλα αυτά συνέβαιναν με την προηγούμενη κυβέρνηση θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν. Θα καιγόταν η Αθήνα. Θα είχαμε κάθε μέρα διαδηλώσεις και Αγανακτισμένους. 

Είναι αρχές Φεβρουαρίου και ο Αλ. Τσίπρας δίνει συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern. Λέει εκεί: «Αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα».

Μετά από έξι μήνες η χώρα δεν είναι ουσιαστικά Ευρωπαϊκή, οι τράπεζες είναι ουσιαστικά κλειστές, οι περιορισμοί θα κρατήσουν δύο – τρία χρόνια, η αξιοπρέπεια της αριστεράς απέκτησε μια άλλη έννοια.

Όχι, δεν είναι η Ελλάδα που είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2015 ανάπτυξη 2,5%. Δεν είναι η κακή Ελλάδα που η αγορά άρχισε να βλέπει καλύτερες ημέρες, που το μνημόνιο θα τέλειωνε οριστικά στον Μάιο, που η οικονομία θα έβγαινε στις αγορές, που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για πτώση της ανεργίας, για επενδύσεις, για μια πιο αξιοπρεπή αντιμετώπιση από τους δανειστές.

Σήμερα η ύφεση υπολογίζεται σε 3%-4% το 2015, σήμερα υπεγράφη ένα νέο μνημόνιο τόσο σκληρό όσο κανένα άλλο.

Σήμερα η χώρα μπαίνει σε μια δίνη που δεν έχει χρονική διάρκεια, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα τα πάντα έχουν διαλυθεί, αναμένονται χιλιάδες λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις. Ο έστω και ελάχιστος παραγωγικός ιστός της χώρας έχει αποσαρθρωθεί, οι εξαγωγικές εταιρείες κλαίνε με μαύρο δάκρυ, οι εισαγωγικές δεν έχουν πρώτες ύλες.

Έξι μήνες μετά το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει, πάνω από 44 δις έχουν κάνει φτερά ενώ η μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα ξεπερνά τα 2 δις ευρώ.


Σήμερα, στην Ελλάδα του Αλέξη η στάση πληρωμών του δημοσίου έχει γίνει κανόνας, σήμερα υπολογίζεται ότι άλλα 30-40 δις ευρώ προστέθηκαν στο χρέος.

Σήμερα, σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι δανειακές ανάγκες αυξήθηκαν κατά 26 δις λόγω των κλειστών τραπεζών ενώ η απώλεια για το ΑΕΠ υπολογίζεται σε πάνω από 14 δις. Περί το 5% χάθηκε στους έξι μήνες συν η προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη.

Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τα 10.8 δις του ΤΧΣ και διαπραγματεύεται ένα δάνειο κοντά στα 90 δις ευρώ με πολύ σκληρούς όρους.

Σήμερα η τρόικα που είχε γίνει Θεσμοί ξαναβαφτίστηκαν τρόικα ή κουαρτέτο αφού προστέθηκε κι άλλος. 

Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι προβληματισμένος όσο ποτέ, οι νέοι φεύγουν περισσότερο από ποτέ, η απαισιοδοξία έχει σαρώσει τα πάντα και μια γενική κατάθλιψη έχει πιάσει τους πάντες.

Σήμερα οι μετανάστες λιάζονται στο κάμπινγκ «η ωραία Αθήνα», τα πανεπιστήμια έχουν διαλυθεί και στην Υγεία δεν έχουν ούτε εξετάσεις για τα παιδάκια.

Έκλεισαν έξι μήνες από εκείνη την ημέρα. Δεν είναι καθόλου υπερβολή τα περί καταστροφής, δείτε γύρω σας τι συμβαίνει και πώς η Ελλάδα πορεύεται. Δείτε αν ήταν καλύτερη ή χειρότερη αυτούς τους έξι τελευταίους μήνες, σκεφτείτε πώς θα είναι τους επόμενους.

ANTINEWS.GR

2 σχόλια:

  1. Τώρα τι κάνετε; την αυτοκριτική σας; ... είναι πολύ αργά !
    Εσείς βρε...αχαρακτήριστοι δεν είστε αυτοί που λίγους μήνες πριν οδήγήσατε τον...αχαρακτήριστο ελλαδικό λαό στην κάλπη για να ψηφίσει την κομμουνιστική συμ... του ΣΥΡΙΖΑ;
    Τώρα τι; ζητάτε τα ρέστα; τι προσπαθείτε να πείτε;
    Και μην θεωρηθώ ότι είμαι θιασώτης του...ανεκδιήγητου Σαμαρά...αλλά μπροστά σε αυτά που έκαναν αυτό το 6μηνο,οι μέχρι πρότινος,αγαπητοί σας κομμουνιστοσυριζαίοι, οι διάφοροι Σαμαράδες,αλλά ακόμη και οι κλεφτοπασοκτζήδες φαντάζουν ως...όαση !!!
    Έφτασε ένα ''capital control'' για να σας...''ξυπνήσει'' δήθεν !
    Το μακέλεμα στο μυαλό των παιδιών μας από τα σχολικά τους θρανία από την διεθνιστική ανθελληνική προπαγάνδα που γίνεται δεκαετίες τώρα,το άνοιγμα το συνόρων,η απόδοση ιθαγένειας στον κάθε λαθροεισβολέα,το διώξιμο της νεολαίας μας στο εξωτερικό,η μετατροπή του Έλληνα σε ελλαδίτη όλα αυτά τα χρόνια και άπειρα άλλα....δεν σας άγγιξαν παρά μόνο τα ''capital controls''...
    Tελειώνω με την ευχή το εθνοκτόνο καθεστώς σας του χρόνου τέτοια εποχή να μην υπάρχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο περνάει οι καιρός τόσο περισσότερο μοιάζουμε με παλιά σοβιετική δημοκρατία. Τηλεοράσεις που παίζουν σοβιετικό κινηματογράφο, δημοσιογράφοι που μοιάζουν όλο και πιο πολύ με κομισάριους σε κρατικά κανάλια και όχι μόνο, το κανάλι της βουλής να προβάλει live τη σοβιετική παρέλαση από την κόκκινη πλατεία και ο αντιγερμανισμός να είναι το αγαπημένο θέμα σε ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά.
    Οι μόνες κοινωνικές ομάδες που κάπως προστατεύονται, έστω και υποτυπωδώς, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, κυρίως δε όσοι λαμβάνουν ακόμη συντάξεις ¨εθνικής αντιστάσεως¨ (αυτοί τυγχάνουν και αποδόσεως τιμών). Η ιδιωτική οικονομία καταστρέφεται μέρα με τη μέρα και όλοι μπορούν να πάρουν μέχρι 50 ευρώ την ημέρα για να ικανοποιείται έτσι και το πνεύμα του εξισωτισμού.
    Οι ουρές στις τράπεζες και αλλού (σήμα κατατεθέν της πρώην Σοβιετικής πατρίδας) μεγαλώνουν και οι αστικές συγκοινωνίες είναι δωρεάν. Το ρεύμα, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν κόβεται ακόμη και αν δεν πληρώνεις, για να μπορείς ελεύθερα να παρακολουθείς την κομμουνιστική προπαγάνδα, η οποία επί το ελληνικότερον, ξεκινάει με τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και φθάνει μέχρι το πολυτεχνείο με ενδιάμεσο σταθμό τον Σωτήρη Πέτρουλα. Μάλιστα, τηρήθηκε στη βουλή ενός λεπτού σιγή για τον Σωτήρη Πέτρουλα και τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο! Στο ίδιο καλάθι οι νεκροί της Κύπρου και ο ...Πέτρουλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή