Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Έλλειμμα 1 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία | Στα 5,3 δισ. τα χρέη τουδημοσίου προς τρίτους

e-typos


Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 238 εκατ. ευρώ εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο η γενική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Το μέγεθος αυτό υπολείπεται σημαντικά του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2014, όπου είχε διαμορφωθεί στο 1,8 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 1,7 δισ. ευρώ, έναντι 568 εκατ. ευρώ πέρυσι στην ίδια χρονική περίοδο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ από περίπου 5 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Τα ασφαλιστικά ταμεία εμφανίζουν έλλειμμα 1 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 416 εκατ. ευρώ που είχαν πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην πτώση που σημείωσαν τα έσοδα των ταμείων κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Επίσης, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τα περισσότερα χρέη, καθώς στο τέλος Ιουνίου όφειλαν 2,3 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

2 σχόλια:

  1. Σαφώς και υπάρχουν τα παραπάνω προβλήματα...αλλά οι καθαρίστριες των 2600 ευρώ τον μήνα με το Γαλλικό νύχι και το μαλλί του κομμωτηρίου, τα έμμισθα παπαγαλάκια της ΕΡΤ με τις 10000 (το λιγότερο) ευρώ το μήνα και οι φραπεδιάρηδες πασεντζιολόγοι κηφήνες των Δήμων και της Περιφέρειας με τα πλαστά πτυχία που δεν θέλουν να αξιολογηθούν, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ...Κορόιδαρες γιατροί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η κοροϊδία δεν καταπίνεται πλέον! Η κατάντια και η παρακμή δεν έχουν προηγούμενο...

      Διαγραφή