Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΙΣΑ: Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει τις κρίσιμες επισημάνσεις του ΙΣΑ. Ανάγκη για λύσεις και όχι εφησυχασμό




Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δημήτριο Κοντό
Κηφισίας 39, Μαρούσι
Κοιν.:
Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή
Αθήνα 10-8-2015
Θέμα: Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει τις κρίσιμες επισημάνσεις του ΙΣΑ. Ανάγκη για λύσεις και όχι εφησυχασμό
Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της από 10/8/2015 απάντησης σας στα καίρια ζητήματα /ερωτήματα που σας θέσαμε, επανερχόμαστε επισημαίνοντας ότι είναι εμφανές ότι παρά το γεγονός ότι όλα τα ζητήματα επαφύονται της διαχείρισης – διοίκησης σας, ουδόλως είστε σε θέση να προτείνετε οριστικές λύσεις.
Όσον αφορά την τρίμηνη παράταση της ισχύος των συμβάσεων που έληγαν στις 30/6/2015, οφείλατε να είχατε προωθήσει αυτήν πολύ νωρίτερα και όχι να αναμένετε σήμερα, ενάμισι μήνα μετά τη λήξη αυτών, την έκδοση νομοθετικής διάταξης για την κάλυψη των συμβαλλομένων ιατρών. Επομένως ουδόλως μας εφησυχάζει η διαβεβαίωση σας ότι δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας και αποπληρωμής των υπηρεσιών των συμβεβλημένων ιατρών, γεγονός που μόνο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι σε θέση να απαντήσει.



Επίσης ουδεμία απάντηση δώσατε προς το ιατρικό σώμα για την αιτία της μη αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών παλαιοτέρων ετών (2011, 2012), ως οριζόταν στις Υ.Α. με αρ. 2/86954/ΔΠΓΚ/29-11-2012 (ΦΕΚ Β΄3396) και αρ. 2/76469/ΔΠΓΚ/29-9-2014 (ΦΕΚ Β΄2671) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, τις οποίες επικαλείστε και ήσασταν αποκλειστικά αρμόδιος για την εφαρμογή τους έως την 31.12.2014 και με δεδομένο ότι επαρκούσε η χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Περαιτέρω, ως προς το ζήτημα του κονδυλίου ύψους 24.000.000,00, εξακολουθείτε να μην διευκρινίζετε, εάν έχει ήδη διανεμηθεί και με ποια διαδικασία, και εάν όχι γιατί το εν λόγω κονδύλιο δεν καταβάλλεται για το σκοπό που κατατέθηκε στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα για την καταβολή των οφειλών προς τους παρόχους υγείας, ανεξαρτήτως της ισόποσης αύξησης του ανώτατου ορίου δαπάνης για την συγκεκριμένη κατηγορία δαπάνης.

Τέλος, ως προς τη μη εφαρμογή από μέρους σας της με αριθμό Υ9/οικ.70521/2014 (ΦΕΚ Β’2243/18.18.2014) Υπουργικής Απόφασης, με την οποία καθορίστηκαν τα μέτρα ελέγχου συνταγογράφησης και εκτέλεσης των εργαστηριακών εξετάσεων, ουδόλως ευθύνονται οιι θεράποντες ιατροί, οι οποίοι και εφαρμόζουν ως οφείλουν τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα διαγνωστικών εξετάσεων ούτε αποτελεί εξυπηρέτηση του ασθενή η παραπομπή του στο δημόσιο νοσοκομείο, σε μία περίοδο όπου τα νοσοκομεία του ΕΣΥ χαίρουν κενών οργανικών θέσεων και λιγοστών ιατρών που με μεγάλες προσωπικές θυσίες προσπαθούν να διεκπεραιώσουν το θεραπευτικό έργο των κλινικών του ΕΣΥ.
Το ιατρικό σώμα απαιτεί πλέον από εσάς, ως Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, απαντήσεις και όχι εφησυχασμούς. Ο ΙΣΑ είναι αποφασισμένος να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη δικαστική διεκδίκηση των συμφερόντων των ιατρών – μελών του και την απόδοση ευθυνών.
Συνημμένα:
η αρχική επιστολή του Ι.Σ.Α. προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Για την αρχική επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ πατήστε ΕΔΩ

Για την απάντηση του ΕΟΠΥΥ πατήστε ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2. ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΟΠΥΥ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΟΠΥΥ.Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ο ΙΣΑ είναι σοβαρός???? Έχει αγωνία που πήγε το κονδύλι των 24 εκατομμυρίων ευρώ??? Το έφαγαν οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών.... Απλά πράγματα... 2600 ευρώ το μήνα επί 700 καθαρίστριες επί 12 μήνες μας κάνει 22 εκατομμύρια.. Βάλτε και τις ασφαλιστικές εισφορές τους, μας κάνουν 24 εκατομμύρια... Ατόφιο το φάγανε... Πληρώστε τώρα οι κοροιδάρες οι γιατροί με τον ιδρώτα σας και το υστέρημά σας, το καθισιό και το Γαλλικό νυχάκι των καθαριστριών....LOL, LOL, LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να χαμηλώσουμε τα ιδιωτικά τιμολόγιά μας στα επίπεδα ΕΟΠΥΥ ακόμα και με 10 - 15% έκπτωση, και να δουλέψουμε άπαντες εκτός ΕΟΠΥΥ. Οι άνθρωποι είναι άθλιοι, δεν παλεύονται πλέον!! Η νοοτροπία της εκδίκησης των ιατρών που "θυσαυρίζουν", έρχεται μα "δέσει" με τον κομπλεξισμό τους και τον αστείρευτο κρατικισμό τους. Εκρηκτικό μίγμα δε βρίσκετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή