Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Κουρουμπλής και Μπασκόζος

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Κουρουμπλής και Μπασκόζος. Μετά το διαδικτυακό «πόλεμο» που έχει προκύψει σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τη δημιουργία ενός μοντέλου πρόληψης για τον καρκίνο που θα τιμωρεί τους ασθενείς, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος παίρνει αποστάσεις από την πρόταση του υπουργού να καταστούν υποχρεωτικές οι προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις μορφές καρκίνου. 
LIFE2DAY

Της Μαρίας Χατζηδάκη Ο κ. Γιάννης Μπασκόζος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει ότι «η ουσιαστική υπεράσπιση της δημόσιας υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας είναι βασική αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και δεν πρέπει να αφήνεται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που δίνουν λάθος σήματα στην κοινωνία και ενισχύουν τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη περί προσωπικής ευθύνης για την υγεία». Και συνεχίζει αναφέροντας ότι, «οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με μέθοδο και υπομονή. Υπάρχουν τρόποι. Με σοβαρότητα, συλλογική δουλειά και επιστημονική τεκμηρίωση θα τα καταφέρουμε». 

Η απάντηση του κ. Κουρουμπλή στο κ. Μπασκόζο Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας αργά το απόγευμα με δηλώσεις του σήκωσε το «γάντι» και απάντησε στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζο. Η επιστολή του αναφέρει: «όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει. Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δε μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους, ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί.» Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου. Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο; Το Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.l

4 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Θωμόπουλος Ιωάννης/ βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.000 x 300 = 3.000.000 τον μηνα για τους βουλευτες.... να ο τροπος να χρηματοδοτηθει η υγεια... ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!! εναν μεταφραστη χρειαζομαστε για τους νομους που ερχονται απο εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο προηγουμενος με καλυψε. Εκτελεστε τους .αμα googlarume k τη μεταφραση ουτε ο μεταφραστης χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή