Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Διευρύνεται το ωράριο των ΠΕΔΥ – Μειώνεται των ιατρών

Οικογενειακοί ιατροί συμμετέχουν στα τηλεφωνικά ραντεβού

Περισσότερες ώρες λειτουργίας για τις Μονάδες του ΠΕΔΥ, αλλά μικρότερης διάρκειας βάρδια για τους γιατρούς, προβλέπει νέα εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Ξανθού. Στα τηλεφωνικά ραντεβού και οι Οικογενειακοί Γιατροί.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, οι Μονάδες θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, παρατείνοντας το ωράριο τους κατά 3 ώρες (07.00-22.00). Αντίστοιχα, μετατρέπονται και οι βάρδιες εργασίας των ιατρών. Ωστόσο, αντί του οκταώρου εργασίας και για τους γιατρούς, που ανέφερε η αρχική Υπουργική Απόφαση εφαρμογής του Ν. 4238/2014 για το ΠΕΔΥ, οι γιατροί πλέον θα εργάζονται σε 7ωρες βάρδιες. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, “το ωράριο των ιατρών που απασχολούνται στις Μονάδες διαμορφώνεται σε 07.30 π.μ. – 21.30 μ.μ. και καθορίζονται δύο βάρδιες : 07.30 π.μ. – 14.30 μ.μ. και 14.30 – 21.30“. Ωστόσο, σε ειδικοτήτων μοναδικών, “με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (τόσο κατά τις πρωινές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες), με απόφαση του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας δύναται να οριστεί διαφορετικό ωράριο απασχόλησης π.χ. 12.00 μ.μ. – 19.00 μ.μ.“.


Πάντως, το ωράριο εργασίας του λοιπού προσωπικού παραμένει οκτάωρο, εκτός εάν οι κείμενες διατάξεις ορίζουν διαφορετικά.

Η εγκύκλιος, όμως, τονίζει πως “άπτεται των αρμοδιοτήτων του Διοικητή της οικείας ΥΠΕ να προσδιορίσει κατά περίπτωση το ωράριο λειτουργίας εκάστης μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη τον συνολικό αριθμό του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που υπηρετεί στην Μονάδα, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό αυτής και την βέλτιστη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της και σταδιακά να καθορίσει τις συγκεκριμένες Μονάδες Υγείας οι οποίες θα λειτουργούν και σε εικοσιτετράωρη βάση”.

Τέλος, με την εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας στα τηλεφωνικά ραντεβού θα συμμετέχουν και οι Οικογενειακοί Ιατροί.

4 σχόλια:

  1. λεφτα υπαρχουν.οχι νοικια σε αδεια κτηριαμε 1 η 2 γιατρους-ποιοι ειναι ιδιοκτητες?-πολλα τα λεφτα. κατι συμβαινει.καποιοι στις ΥΠΕ τα παιρνουν?στο υπουργειο?συγκεντρωση ολου του δυναμικου σε λιγα κτηρια.απλα-γρηγορα.ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗκινηση ανικανοι ΥΠΕΑΡΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο ασχετοι μπορουν να ειναι καποιοι ''δημοσιογραφοι'' και οχι τιποτα αλλο , αλλα τους διαβαζουμε κιολας και τους παιρνουμε στα σοβαρα..
    Γραφει λοιπον η δημοσιογραφος οτι με την αποφαση αυτη μειωνεται το ωραριο των γιατρων ,γεγονος που εχει συμβει πανω απο ενα χρονο με νομο ,που οφειλε να γνωριζει εαν θελει να ειναι δημοσιογραφος και να μη δημιουργει εντυπωσεις.
    Αλλα ετσι κανουν παιρνουν μια αποφαση την αντιγραφουν με καποιες αλλαγες και την παρουσιαζουν σαν ρεπορταζ και εμεις οι ''μπουφοι'' τους διαβαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ 8ΩΡΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ 7ΩΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΩΡΑΡΙΟ 5ΜΙΣΗ ΩΡΕΣ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια το προβλημα ειναι αλλου .αυτο που λεει ο πρωτος. στην REAL ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ οτι στην Α ΥΠΕδινουν σενοικια 2000000 ευρω στον ΠΕΙΡΑΙΑ μονο 5οοοοο ευρω.ναι λεφτα υπαρχουν.που ειναι οι δημοσιογραφοι?οποιος εχει ακρες εμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή