Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ι.Σ.Π.Ο.

Πύργος 29-1-2016
Α.Π.: 144

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ I.Σ.Π.Ο.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27-01-2016 αποφάσισε την συμμετοχή στις κοινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό από κοινού με τους άλλους επιστημονικούς φορείς και ειδικότερα αποφασίστηκε: 

-Συμμετοχή στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

- Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016. 

- Αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016.

- Προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς. 

- Συμμετοχή του Ι.Σ.Π.Ο. στη Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου 2016 όπου το Προεδρείο του Π.Ι.Σ. θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό. 

- Συνέντευξη τύπου του Προεδρείου του Ι.Σ.Π.Ο. για το ασφαλιστικό την Παρασκευή 29-01-2016.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας εμμένει στη θέση του Π.Ι.Σ. αλλά και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας ΤΣΑΥ, (ΕΤΑΑ-ΤΥ) καθώς είναι βιώσιμο, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης. 

Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την αντίδραση του ιατρικού κόσμου, γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγειονομική τους περίθαλψη. 

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας και συνολικότερα την Κυβέρνηση να αποσύρουν αυτό το σχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση και να αναλογιστούν ότι με τη καταστροφή κάθε παραγωγικού δυναμικού της χώρας, δεν μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική Κοινωνία. 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος       Ο Αντιπρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας 

Νίκος Κατσαρός Ευάγγελος Παπαγεωργίου Χρήστος Γιαννικούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου