Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Διαφάνεια στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι ψυχιατρικές κλινικές

protothema.gr

Η Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών καταλογίζει στον ΕΟΠΥΥ μεροληπτική και αδιαφανή μεταχείριση προς τους παρόχους υγείαςΜεροληπτική και αδιαφανή μεταχείριση προς τους παρόχους υγείας σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή τους καταλογίζει στον ΕΟΠΥΥ η Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών (ΕΨΚ).

Με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει με δυο μέτρα και δυο σταθμά τους παρόχους με τους οποίους συνεργάζεται.

«Η λογική προσέγγιση υπαγορεύει, στο θέμα των πληρωμών, να πληρώνονται όλοι οι πάροχοι για ισάριθμους μήνες κάθε έτος. Για τα πρότυπα όμως του ΕΟΠΥΥ, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προαπαιτούμενο. Για τα πρότυπα του ΕΟΠΥΥ είναι απολύτως φυσιολογικό να πληρώνει για 6 μήνες τον χρόνο μια κατηγορία παρόχων και για 7 ή και 8 μήνες τον χρόνο μια άλλη κατηγορία, ενδεχομένως με την αιτιολογία ότι δεν επαρκούν τα χρήματα του προϋπολογισμού ανά κατηγορία παρόχου», τονίζουν οι εκπρόσωποι των ψυχιατρικών κλινικών και ζητούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα από τη διοίκηση του Οργανισμού.

«Ποιος είναι υπεύθυνος για την διαμόρφωση του προϋπολογισμού; Με ποιον τρόπο συντάσσεται ο προϋπολογισμός; Η διασφάλιση της ισονομίας και της δίκαιης μεταχείρισης των παρόχων δεν αποτελούν κριτήρια για την διαμόρφωση του;», επισημαίνει η Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών, προτείνοντας στη διοίκηση του Οργανισμού να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής, ανεξάρτητα από τα κριτήρια τα οποία υπαγορεύουν τελικά την απόφασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου