Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

1.760 μόνιμοι γιατροί και διοικητικοί σε νοσοκομεία

Νέα προκήρυξη με 1.760 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού προσωπικού ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
ethnos.gr

Η νέα μεγάλη προκήρυξη ενδέχεται να «σπάσει» σε δύο, όπως είχε συμβεί και το 2015 με την 4Κ και 5Κ, λόγω του πλήθους των ειδικοτήτων και της μεγάλης συμμετοχής των υποψηφίων κυρίως της Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Η πλειονότητα των θέσεων αφορά φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, γραμματείς, νοσοκόμους και βοηθούς εργαστηρίων


Υπενθυμίζεται πως στους περσινούς διαγωνισμούς υποβλήθηκαν 18.190 αιτήσεις για την κάλυψη 316 θέσεων κατηγορίας ΔΕ, 9.475 αιτήσεις για την κάλυψη 374 θέσεων κατηγορίας ΤΕ, 8.080 αιτήσεις για την κάλυψη 101 θέσεων κατηγορίας ΥΕ και 3.168 αιτήσεις για την κάλυψη 125 θέσεων κατηγορίας ΠΕ.

Οι ειδικότητες με την πλειονότητα των θέσεων είναι οι εξής: ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Νοσοκόμων Φυλάκων Ασθενών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών και ΥΕ Βοηθών Θαλάμου.

500 θέσεις στις ΜΕΘ
Τον Φεβρουάριο θα εκδοθεί η προκήρυξη για 500 θέσεις Ιατρών, Νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού που θα συνάψει διετείς συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ενισχύσει άμεσα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν 400 θέσεις Νοσηλευτών και 100 θέσεις Ιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών. Ενα από τα βασικά κριτήρια που τίθενται για την επιλογή του νέου προσωπικού, είναι η εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου σε ΜΕΘ, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να ανανεωθούν οι συνεργασίες με εργαζομένους που ήδη δουλεύουν σε εντατικές.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι, αφενός να διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πληροφορίες στο τηλ. του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 890.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

1 σχόλιο: