Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έτοιμη η λίστα με τους διοικητές των νοσοκομείων!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με διαδικασίες εξπρές προχωρά η επιλογή των νέων διοικητών των νοσοκομείων.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας σε μια προσπάθεια να διορίσει άμεσα τα νέα πρόσωπα στο ΕΣΥ, βρίσκεται ήδη στο στάδιο επιλογής των τελευταίων στελεχών που θα συνθέσουν τη νέα «ανθρωπογεωγραφία» των νοσοκομείων.

Όλες οι αιτήσεις άλλωστε με τα βιογραφικά έχουν σταλεί στην οδό Αριστοτέλους από τις υγειονομικές περιφέρειες και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Η ταχύτητα που ακολουθείται φυσικά δεν είναι τυχαία.

Τις τελευταίες εβδομάδες στα νοσηλευτικά ιδρύματα επικρατεί το χάος επειδή ακριβώς είναι επί της ουσίας «ακέφαλα». Ενδεικτικό είναι πως οι ελλείψεις φαρμάκων αλλά και υλικών αυξάνονται μέρα με τη μέρα επειδή οι προσωρινές διοικήσεις, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου υγείας στο HealthReport.gr, δεν προχωρούν σε παραγγελίες επειδή ακριβώς αναμένεται η αλλαγή φρουράς.

Ήδη πάντως οι λίστες των υποψηφίων έχουν περάσει την πρώτη επεξεργασία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν τα πρώτα στελέχη για να δώσουν συνέντευξη στην επιτροπή αξιολόγησης.

Και μπορεί βέβαια η τράπουλα να έχει ήδη …μοιραστεί και οι νέοι διοικητές επί της ουσίας να έχουν ήδη επιλεγεί, αλλά απομένει το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα ώστε να μη δοθεί και στην αντιπολίτευση το επιχείρημα πως υπήρχε κομματική επιλογή.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό και επειδή στην τελευταία αξιολόγηση η επιτροπή είχε εξετάσει για τα …μάτια του κόσμου τους προηγούμενους διοικητές, αυτή τη φορά θα επιχειρηθεί να δοθεί η εικόνα πως οι συνεντεύξεις διαρκούν περισσότερο και είναι επί της ουσίας.


Γι αυτό και όπως λένε πηγές του HealthReport.gr η οδηγία που έχει δοθεί είναι να εξετασθούν για περισσότερη ώρα και με κάθε λεπτομέρεια οι νέοι υποψήφιοι διοικητές ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά.
Ωστόσο η απογοήτευση στους υποψήφιους είναι διάχυτη αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ήδη έχουν διαρρεύσει τα ονόματα όσων θα καταλάβουν τις θέσεις των διοικήσεων.

Ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν κυκλοφορήσει οι λίστες με όσους είναι πιθανό να πάρουν τη θέση.
Πάντως ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και η όποια παρέμβαση ή τοποθέτηση τηςτρόικας για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων δεδομένου ότι έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσουν άμεσα οι κομματικές τοποθετήσεις στη δημόσια διοίκηση.

Άγνωστο παραμένει εάν θα είναι δυνατόν να τηρηθεί αυτή η συμφωνία καθότι τακριτήρια για τους υποψηφίους άφηναν ορθάνοικτο το παράθυρο για να διορισθούν όλοι οι κομματικοί «φίλοι» καθώς το μόνο ουσιαστικό προσόν ήταν ένα πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ όλα τα άλλα προσόντα απλώς θα συνεκτιμηθούν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα προσόντα που θα συνεκτιμηθούν χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητα είναι και η …προσωπικότητα του υποψηφίου, η οποία βέβαια είναι άγνωστο πως θα ελεγχθεί. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα προσόντα που απλώς …συνεκτιμώνται μαζί με την προσωπικότητα και τις δεξιότητες ενός νέου διοικητή.

Γι αυτό και έχουν προκαλέσει αίσθηση οι κατά καιρούς τοποθετήσεις και δηλώσεις της ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «θα κοιτάξουν στα μάτια τους νέους διοικητές και θα καταλάβουν εάν πρόκειται για καθαρά και έντιμα άτομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου