Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ



ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 
Λάρισα 26 Ιανουαρίου 2016 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας απορρίπτει στο σύνολό του το προσχέδιο νόμου για το Νέο Ασφαλιστικό, γιατί είναι προφανές ότι δεν οδηγεί σε μια νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, αλλά σε πλήρη απορρύθμιση. Δεν συνοδεύεται από καμιά αναλογιστική ή οικονομική μελέτη και έχει καθαρά δημοσιονομικά χαρακτηριστικά (εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ για το 2016), απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων και υποχρεώσεών μας.

Ζητάμε την απόσυρση και την συζήτησή του από μηδενική βάση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθόσον οδηγεί σε μείωση όλων των συντάξεων, και σε αύξηση των εισφορών χωρίς αντίκρισμα.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα από το προσχέδιο ότι η αύξηση των ετών ασφάλισης είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ανταποδοτικότητα ή την αναλογικότητα εισφορών-παροχών σύνταξης, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται τρεις από τις βασικές αρχές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος (ισότητα, αλληλεγγύη των γενεών και αναλογικότητα εισφορών-παροχών).

Παράλληλα, η εκρηκτική αύξηση των εισφορών (20%) μαζί με τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις δημεύουν ουσιαστικά το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων και αποτελούν την ταφόπλακα για τα ιατρεία κυρίως των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, οδηγώντας τους πολύ γρήγορα στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην ετεροαπασχόληση και στην υπαλληλοποίησή τους.

Στηρίζουμε όλες τις αποφάσεις του ΠΙΣ που πάρθηκαν μετά την Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας.

1. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών μας, κοινές συναντήσεις και κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο με τους άλλους Επιστημονικούς Φορείς.

2. Συμμετοχή στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

3. Προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016.

4. Αποχή όλων των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές, πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Φεβρουαρίου 2016.

5. Προειδοποιητική αποχή από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του γιατρού ώστε να μην διακινδυνεύει η υγεία κανενός ασθενούς.

Εμμένουμε στην πάγια θέση να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας (ΕΤΑΑ), στο πλαίσιο πάντα της τριμερούς χρηματοδότησης.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών μας, που αυτές τις μέρες δίνουν πραγματικά μάχες στα μπλόκα για ένα δικαιότερο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα. Είναι τραγικό σε μια χώρα να στρεφόμαστε εναντίον όποιου παράγει, επιχειρεί ή καταφέρνει μέσα από τον αγώνα του και την δουλειά του να εξασφαλίζει ένα καλύτερο εισόδημα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καλούμε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο να αναλογιστούν ότι με την καταστροφή κάθε παραγωγικού δυναμικού της χώρας δεν μπορεί να επιβιώσει η ελληνική κοινωνία και να αποσύρουν αυτό το εκτρωματικό προσχέδιο, που με το πρόσχημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού, το βάφτισαν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», δημιουργώντας παρενέργειες όχι μόνον στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Για τον Ι.Σ.Λ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου