Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Έρχονται 760 προσλήψεις στο ΕΣΥ και τρία νομοσχέδια



Την ανάγκη να σταθεροποιηθεί αλλά και να ηθικοποιηθεί το σύστημα στην υγεία επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης της Πέμπτης, για την επάρκεια σε αίμα και την ελονοσία, ανακοινώνοντας, πως έχουν προκηρυχθεί 760 θέσεις στο ΕΣΥ.
Onmed.gr

Γνωρίζουμε ότι το νούμερο αυτό δεν είναι μεγάλο, τόνισε, αλλά οπωσδήποτε είναι μία τόνωση μετά από έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και ύφεσης στην υγεία.

Υπάρχει μια καθυστέρηση με τη διαδικασία των προσλήψεων, συνέχισε, αλλά πιέζουμε να προχωρήσει πιο γρήγορα για να καλυφθούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί σωρευτικά τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ακόμη, ότι εντός των επόμενων μηνών - και πάντως σίγουρα μέχρι τέλος του έτους- θα κατατεθούν τρία νομοσχέδια. Συγκεκριμένα, για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση - το οποίο βρίσκεται ήδη στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, για τηνΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για τις προμήθειες του ΕΣΥ.

Τέλος εντός του Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται και το σχέδιο για το φάρμακο, και για το οποίο θα προηγηθεί διαβούλευση με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.

5 σχόλια:

  1. Μα αυτοί οι ίδιοι δεν έλεγαν ότι θα προσλάβουν .......χιλιάδες .....μυριάδων?Κάνω λάθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,,,,ΦΤΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε τους 760 θα πάρουνε, γιατι μέχρι τοτε η Ελλάδα θα έχει γίνει Βενεζουέλα!!!Και όταν θα τους προσλάβει το κομματικό κράτος ,θα είναι σταγόνα στον ωκεανό, γιατί μέχρι τότε τα νοσοκομεία θα εχουν καταρρεύσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποίος πάει να εργαστεί στο ΕΣΥ είναι η ηλίθιος η μαζοχιστής η ήρωας. Η όλα μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτελους ανοιγουν θεσεις για ξεματιαστρες , σαλτιμπαγκους , κομματογλυφτες ,ονειρωξιολογους,χαρτοριχτρες ,ντουντοκοκρατες,γιατροι δεν χρειαζονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή