Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Η πληρωμή ΕΟΠΥΥ Μαΐου και τα λανθασμένα τιμολόγια


Του Απόστολου Βαλτά. Α΄Αντιπροέδρου Π.Φ.Σ., Προέδρου Φ.Σ. Λέσβου

Δυστυχώς το πρόβλημα με την έκδοση των λανθασμένων τιμολογίων του ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να υφίσταται, και μια ολόκληρη υπηρεσία στον ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να επικοινωνήσει, εδώ και 1 μήνα, με τους συναδέλφους, που αρκετοί από αυτούς βρίσκονται σε διακοπές, για την διόρθωση των λανθασμένων τιμολογίων.

Είναι αδιανόητο, μετά από τόσες ενημερώσεις, να υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που εκδίδουν και στέλνουν τιμολόγια που δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις.

Χειρόγραφα τιμολόγια χωρίς καμία ανάλυση (ΦΥΚ, Λοιπά Φάρμακα, ποσό που αντιστοιχεί στο 1 ευρώ), χειρόγραφα τιμολόγια όπου τα «Λοιπά Φάρμακα» χαρακτηρίζονται ως ΦΥΚ, χειρόγραφα τιμολόγια που το ποσό για το ευρώ και το ΦΠΑ είναι λάθος, ηλεκτρονικά τιμολόγια χωρίς αρίθμηση και ημερομηνία!!!

Το αποτέλεσμα είναι χθες να ξεκινήσει τελικά η διαδικασία στην ΚΜΕΣ για την εκκαθάριση των εκχωρήσεων και την αποστολή του αρχείου στην Φαρμακευτική δ/νση, που μέσω εκείνης θα αποσταλεί στην οικονομική δ/νση για την έκδοση του εντάλματος και αποστολή στον πάρεδρο για έγκριση. Με την επιστροφή του και την αποστολή του στο ΔΙΑΣ, μετά το σχετικό valeur, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή μας, πιέζοντας τους πάντες, το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα.

Αν αυτοί οι συνάδελφοι, έδειχναν την δέουσα υπευθυνότητα στην έκδοση του τιμολόγιου, θα μας δινόταν η δυνατότητα η πληρωμή μας να πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 20 του μήνα, αφού οι πιστώσεις υπάρχουν.

Μήπως θα ήταν καλυτέρα, ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλεί τα τιμολόγια που πληρούν τις προϋποθέσεις, και οι συνάδελφοι αυτοί που συνεχίζουν να εκδίδουν τα λανθασμένα τιμολόγια να πληρώνονται τον επόμενο μήνα;

Δεν είναι άδικο να κινδυνεύουμε να πληρωνόμαστε την τελευταία μέρα του μήνα, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν, επιταγές, δόσεις τις εφορίας κτλ;

Ας το αναλογιστούμε όλοι, και ειδικά οι συνάδελφοι που χωρίς ίχνος υπευθυνότητας εξακολουθούν και αποστέλλουν αυτά τα απαράδεκτα τιμολόγια.

Πηγή: pharmakopoioi.blogspot.gr

5 σχόλια:

 1. ολοι εξω απ τον εοπυυ αν σεβονται εστω και λιγο το κοπο χρονων σπουδων τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΑΙΟ ΜΙΛΑΤΕ...ΕΔΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!!! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι φαρμακοποιοί ειναι οι ευνοούμενοι του συστήματος. Δίνουν αβέρτα φάρμακα χωρίς συνταγή, αλλάζουν γενόσημα με πρωτότυπα χωρίς να ρωτήσουν κανένα, πουλάνε βιταμίνες για όμορφα μαλλιά και νύχια αντί 50€ το μπουκαλάκι και παντόφλες, κρέμες και μαγκούρες που χρειάζονται τις επιστημονικές γνώσεις ενός φαρμακοποιού. Τους γιατρούς τους εχουν χ...νους. Φύγετε όλοι από τη χώρα για να τους εξετάζει η μαμή του χωριού. Τότε θα δεις γέλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο εοπυυ με μαθηματικη ακριβεια χρεοκωπει και κλεινει. ματαια οσοι επιμενουν να ζητανε τα 6 ευρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή