Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Εξαίρεση στην εξαίρεση για τα φάρμακα των ανασφαλίστων
Virus.com

Νέες οδηγίες για τη χορήγηση φαρμάκων στους δικαιούχους του Ν.4368/2016 που λαμβάνουν αντιεπιληπτικά, ψυχοτρόπα και ψυχοαναληπτικά (θεραπευτικές κατηγορίες Νο3, 5 και 6) εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με αυτές, εφόσον πρόκειται για ασθενείς για τους οποίους ισχύει η παροχή της μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής (πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου Οικονομικά Αδύναμου ή Ανασφάλιστου, Ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων), θα καταχωρούνται σε ξεχωριστές συνταγές οι οποίες θα εκτελούνται μόνο σε φαρμακεία νοσοκομείων. Οι υπόλοιποι δικαιούχοι του άρ. 33 του Ν.4368/2016, ωστόσο, θα προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει, τέλος, ότι η προμήθεια των φαρμάκων υψηλού κόστους(ΦΥΚ) θα γίνεται για τους ανασφάλιστους με τον ίδιο τρόπο όπως για τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με το άρ. 33 του Ν.4368/2016: δηλαδή
από τα νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

4 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ
  ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.ΚΑΛΩ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ
  ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΑΝ
  ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΟΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κρατος θελει, το νοσοκομειο μπορει ; Με μπιρ παρα χρηματοδοτηση δε γινεται αγαπητε πολιτη. Σε κοροιδευουν.

   Διαγραφή
 2. Τα δημόσια φαρμακεία δεν εχουν λεφτά για να προμηθευτούν ακριβά φάρμακα. Το κράτος έχει βαρέσει κανόνι. Απλά συμπάσχει με πόνο ψυχής σε όσους ειναι ασθενείς και χρειάζονται τα φάρμακα. Μόλις το καταλάβετε αυτο θα κάνετε και επίσημα την καταγγελία και όχι ανώνυμα. Ο κόσμος θα βοηθηθεί από ήρωες και όχι από ανώνυμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ. ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΗΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή