Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σκοτώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες: Διπλό χαράτσι στα «μπλοκάκια» από το 2017



ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο «ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ» - 
ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

«Περίπατο» φαίνεται πως πηγαίνουν όλες οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και οι μεγαλόστομες υποσχέσεις του, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να εξαπολύσει και νέα, ακόμη πιο άγρια φοροεπιδρομή στο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

newsbomb.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επιβάλλεται διπλό «χαράτσι» σε όσους λαμβάνουν αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, τα γνωστά «μπλοκάκια», ενώ υπολογίζεται πως, μαζί με τις κρατήσεις που ήδη έχουν για συνταξιοδοτικές και υγειονομικές εισφορές συν τον φόρο εισοδήματος, το 80% των απολαβών τους θα πηγαίνει στα Ταμεία και το Κράτος!

Μάλιστα, το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως όσοι εργάζονται υπό καθεστώς μη εξαρτημένης εργασίας και έχουν και μισθωτή εργασία θα πληρώνουν εισφορές ίσες με 26,95% (ως ελεύθεροι επαγγελματίες) αλλά και τις εισφορές τους ως μισθωτοί.

Από τη ρύθμιση αυτή δεν γλιτώνουν ούτε όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ανήκουν στα ταμεία του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ και του Ταμείου Νομικών, οι οποίοι πέρα από την εισφορά προς τον ασφαλιστικό φορέα τους, θα πρέπει να καταβάλλουν και επιπλέον εισφορά 26,95%.

Τέλος, για όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ, αυτοί θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το 16% των εισφορών που τους αναλογούν.

Όπως γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό, η κυβέρνηση έχει βαλθεί να ξεκάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες, γεγονός που αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

1 σχόλιο: