Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Καμμένος δίνει τη λύση στο “Μποδοσάκειο”




Ανίκανο να βρει λύση στο χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, αποδείχθηκε το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να καταφύγουν στον Πάνο Καμμένο.

Παρά τα κίνητρα σε επικουρικούς γιατρούς που θα υπηρετούσαν σε ακριτικά και δυσπρόσιτα μέρη, το ενδιαφέρον για την Πτολεμαΐδα δεν ήταν το αναμενόμενο. Την ίδια ώρα, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού βρίσκονται δραματικά πίσω, ενώ η προσπάθεια της Αριστοτέλους να μετακινήσει προσωρινά 30 γενικούς γιατρούς του πΕΔΥ, επίσης δεν ευοδώθηκε. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τη λύση για τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα – έστω και προσωρινά – τη δίνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, είχε καταθέσει σχετικό αίτημα τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως ανακοινώθηκε, το 424ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης θα διαθέσει στο Μποδοσάκειο 8 στρατιωτικούς παθολόγους με βαθμό αρχιάτρου, οι οποίοι θα καλύπτουν ανά δύο την εβδομάδα, τις ανάγκες της Παθολογικής κλινικής καθώς και τις εφημερίες. Η ισχύς της συγκεκριμένης απόφασης (δεξιά) αφορά το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου με 31 Δεκεμβρίου 2016. Με την έλευση των στρατιωτικών γιατρών στην Πτολεμαϊδα, αποδεσμεύεται ο ιδιώτης-παθολόγος γιατρός, ο οποίος θα κάνει πλέον τις εφημερίες του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Επιπρόσθετα, μαζί με τους 3 παθολόγους που στελεχώνουν την Παθολογική κλινική στο «Μαμάτσειο», εφημερίες θα κάνει στο Νοσοκομείο και ο παθολόγος-διαβητολόγος από τα Γρεβενά, ο οποίος κάθε Πέμπτη λειτουργεί και το διαβητολογικό ιατρείο στην Κοζάνη.

«Με τις εξελίξεις αυτές, θα επιλυθεί ουσιαστικά μέχρι και το τέλος του έτους το πρόβλημα λειτουργίας των παθολογικών κλινικών, τόσο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας , όσο και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης», αναφέρει ο Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων. Εκτιμά, παράλληλα, ότι στις αρχές του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων των μόνιμων γιατρών για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας με 32 γιατρούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και παθολόγοι.

Πηγή: ert.gr, kozan.gr, veteranos.gr

3 σχόλια:

  1. Μπραβο!αυτες ειναι λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλακείες. Επειδή αρνούνται οι γιατροί του ΕΣΥ να εφημερεύσουν ή δεν φτάνουν σε αριθμό, καλούν άλλους (στρατιωτικούς) για ενίσχυση. Και οι υποχρεώσεις των σταρτιωτικών στο δικό τους νοσοκομείο πως θα καλυφθουν? Γιατί δεν καλεί αντιστοίχως και γιατρούς από άλλα νοσοκομεια και κεντρα υγείας της ΥΠΕ για εφημερίες? ποιό το κόστος της μετακίνησης? Οικογένειες δεν έχουν αυτοί ? ή μήπως επειδή είναι στρατιωτικοί τους διατάζουμε ότι γουστάρουμε?. Μπούρδες λοιπόν τα "έδωσε λύση ο Καμμένος" Με ξένα κόλυβα κάνει μνημόσυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως μας ψεκάζουνε κ. Καμένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή