Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ανδρέας Ξανθός: Έρχονται 2.800 προσλήψεις στην Υγεία

Σε 1.538 συν 1.200 προσλήψεις μόνιμου μη ιατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ προχωρεί το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός.

IATRONET.GR

Θέμα ημερών είναι να βγουν από το ΑΣΕΠ περίπου 2.800 νέες θέσεις μόνιμου μη ιατρικού προσωπικού για την Υγεία.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real”.

Ο Ανδρέας Ξανθός επεσήμανε πως πρόκειται για 1.538 θέσεις, οι οποίες έχουν ένα παράρτημα 1.200 θέσεων.

Για την κάλυψη των αναγκών – είπε – έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 1.200 επικουρικοί γιατροί σε ένα χρόνο, οι οποίο κάλυψαν βεβαίως με συμβάσεις από ενός έτους ως τριετίας.

Έχουν, παράλληλα, “ξεπαγώσει” 200 παλιές κρίσεις μονίμων γιατρών του ΕΣΥ (επιμελητών Α΄, Β' και διευθυντών) που εκκρεμούσαν από την περίοδο 2009 – 2010.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι προχωρούν προσλήψεις για τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, από 200 κρεβάτια ΜΕΘ που ήταν κλειστά από λίγο καιρό, λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουμε κατέβει στα 150.

Στο λεκανοπέδιο Αττικής, που η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη, από τα 50 έως 55 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε πάει στα 32.

Κάλυψη

Ο κ. Ξανθός σχολίασε ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, είναι προς την κατεύθυνση της σταδιακής κάλυψης των αναγκών και της βελτίωσης της καθημερινότητας του συστήματος:

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι του δημόσιου συστήματος Υγείας έχουν αντιληφθεί ότι συμβαίνει”, είπε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες:

Δεν έχουμε – είπε – τη δυνατότητα να μεταμορφώσουμε ως δια μαγείας αυτήν την δύσκολη πραγματικότητα του συστήματος Υγείας.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου